Unul dintre cei mai respectaţi medici din Gorj: „Trupa de comando” s-a instalat la Şcoala „Carol Davila”

gheorghitoiu

Într-una din ediţiile trecute, am relatat despre ce s-a întâmplat la Şcoala Postliceală „Carol Davila” – mai exact, despre cum o mână de femei, membre de partid, au confiscat munca fostei echipe şi implicit şefia acestei şcoli. Normele legale şi umane nu au mai contat şi, prin urmare, asistăm la o acţiune tipică politicianului român, specimen lacom, fără scrupule şi capabil de orice pentru a ajunge mai repede la… „parnos”. Mai scurt: reprezentanţii actualului partid de guvernământ fac exact  la fel ca cei din fostul… sau chiar mai rău.

Şcoala cu pricina este una privată, recent acreditată, unde sute de elevi plătesc consistent să se specializeze. Problema este că „trupa de comando” care a răsturnat fosta conducere în cel mai brutal mod, a mai fost la cârma acestei unităţi de învăţământ fără să fie capabilă să o acrediteze. Astfel, pe efortul altora, respectiv al Cameliei Bibere şi al echpei sale, şefa femeilor din PSD Târgu Jiu, Liliana Luca, cu sprijinul şefului ISJ Gorj, Ion Işfan, au repus în funcţiile de conducere foste şi actuale şefe sau membre marcante ale PSD.

Numite în funcţii

Reamintim că departe de prevederile legale şi, în câteva cazuri, chiar de etica profesiei, reprezentantele din PSD Gorj au răsturnat conducerea de la Şcoala Postliceală Sanitară Târgu Jiu, preluând cu forţa şefia acestei instituţii: Liliana Luca a numit-o pe fosta şefă a femeilor din acest partid, Sanda Mischie (soţia fostului şef al CJ şi PSD Gorj, Nicolae Mischie), în funcţia de preşedinte a Asociaţiei Femeilor Gorjene, iar această asociaţie  patronează Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”. Profitând practic de starea de sănătate precară a directorului Camelia Bibere, al cărei mandat la cârma instituţiei expiră abia la data de 31 august 2014, femeile pesediste au numit, cu de la sine putere (deci, fără a respecta prevederile legale), în funcţia de director la această şcoală pe Ramona Hortopan şi adjunctă, pe Olimpia Trocan.

„Nu ştiu cum va putea continua activitatea aici”

Unul dintre cei mai respectaţi medici specialişti din judeţ, Ion Gheorghiţoiu, fiind printre cadrele au făcut donaţii consistente pentru baza materială necesară acreditării Şcolii Postliceale „Carol Davila”, a declarat că este şocat de modul în care Liliana Luca, doctoriţele Hortopan, Trocan şi chiar Sanda Mischie au acaparat şcoala din Târgu Jiu. „Felul abuziv şi inuman în care acestea au înţeles s-o înlăture pe doamna Bibere a semănat, şi nu mă feresc s-o spun, cu acţiunile unei veritabile echipe de comando. Nu am crezut că voi asista vreodată la aşa ceva. În primul rând, doamnele menţionate mai sus nu au respectat legea. Or, în aceste condiţii, nu ştiu cum activitatea şcolii poate continua. Este un compromis ce aduce atingere acestei unităţi de învăţământ în care şi eu am pus suflet. Pot spune că a fost vorba de zeci de ore de muncă şi efort pentru acreditarea acestei şcoli, ce acum a devenit o ţintă pentru interesele proprii ale unor persoane ancorate politic. Cred totuşi, cunoscând-o pe doamna Mischie, că aceasta a fost manipulată, dumneaei acceptând că facă parte dintr-o trupă ce a mai condus postliceala, dar fără niciun rezultat pozitiv în evoluţia acesteia. Or, doamna Bibere şi-a amânat tratamentul pentru boala gravă de care suferă, cu şapte luni! Şi asta, doar pentru a duce la bun sfârşit ceea ce începuse. Adică, acreditarea Şcolii Postliceale Sanitare «Carol Davila». Ca doctor, vă spun, şapte luni înseamnă extrem de mult. Şi-a pus viaţa în pericol în dorinţa de a lăsa ceva în urmă pentru generaţii cărora noi le predăm acum”, a mai spus. dr.Gheorghiţoiu.

Echipa feminină a PSD, liberă să taie şi să spânzure

În 9 ianuarie, pesedistele şi-au patalamat deciziile, dând o brumă de legalitate faptelor lor, organizând un Consiliu Profesoral. În baza unei decizii a ISJ şi a unei hotărâri a Asociaţiei Femeilor Gorjene (AFG), au înlocuit-o din funcţie pe Camelia Bibere, aflată în continuare pe patul de spital, numind-o adjunct pe Olimpia Trocan. ISJ a emis o hârtie prin care o eliberează din funcţia de conducere pe Camelia Bibere şi, în acelaşi timp, în mod halucinant, o altă decizie prin care aceasta poate să-şi ţină orele în această şcoală. Cu altre cuvinte, Ion Işfan înţelege că prof. Bibere nu poate să mai conducă unitatea pe care a acreditat-o, dar mai poate să predea. De reţinut este faptul că prof. Camelia Bibere îşi delegase persoana care s-o înlocuiască, mandatul său de conducere fiind valabil până la 31 august 2014. ISJ a trecut peste acest… detaliu şi a dat mână liberă femeilor din PSD să taie şi să spânzure.

„Nu mă interesează, a fost o formalitate, e o şcoală privată”

Inspectorul general al ISJ Gorj, Ion Işfan spune, că, în acest caz, nu are competenţa decât să semneze o hârtie, neavând nicio putere de decizie. Prin urmare, nu a fost interesat daca s-a respectat Legea Educaţiei şi nici cum se organizează Asociaţia Femeilor Gorjene. Cu alte cuvinte, ce face asociaţia condusă de Sanda Mischie este un fel de stat în stat, şefele nefiind în situaţia de a „se pleca” în faţa inspectoratului sau oricăror alte instituţii ale statului. Oare? În fine, „generalul” a fost foarte clar: „Nu am făcut decât să îndeplinesc o formalitate cerută de ASG. Nu mă poi implica eu într-o şcoală privată. Este treaba lor cum îşi aleg conducerea. Nu am putere de decizie, deci nu mă interesează cum se organizează, este strict treba asociaţiei care patronează şcoala aceasta”, a spus Ion Işfan, îtrebat fiind în ce condiţii a emis adresa de eliberare din funcţie a directorului Bibere.

Scrisoare deschisă

Pe de altă parte, iată ce spune medicul Ion Gheorghiţoiu, printre puţinii soctori specialişti ai judeţului care a donat nu mai puţin de 4009 de volume de cărţi din biblioteca personală pentru a ajuta-o pe Bibere la acreditarea acestei şcoli: „Îmi pare bine că nu particip la acest Consiliu Profesoral (cel ţinut în 9 ianuarie a.c., n.red.), pentru a nu lua parte la hotărâri ilegale, privind deciziile de numire a noii conduceri a şcolii şi decizia de eliberare din funcţie a doamnei Camelia Codruţa Bibere. În privinţa schmbării doamnei Bibere, se ştie că certificatul concediului medical se poate depune la unitate până la data de 5 ale lunii următoare (unitatea a fost informată de concediul medical chiar în ziua intrării în incapacitate de muncă, având decizia de preluare a atribuţiilor o altă persoană, emisă la începutul anului de către doamna director). Am luat hotărârea de a preda la această unitate şcolară sanitară pentru a ridica prestigiul învăţământului şi de a pregăti viitorii asistenţi medicali  – predau modulul de Gastroenterologie la anul II. Această intimidare a conducerii Şcolii Postliceale Sanitare Carol Davila din Târgu Jiu a fost începută din anul şcolar trecut, în perioada evaluării instituţiei pentru acreditare, depunându-se la ISJ Gorj o serie de reclamaţii dovedite, în urma verificărilor făcute de reprezentanţii acesteia, nefondate. Aceste reclamaţii au fost trimise de către doctori, profesori, încadraţi la plata cu ora de ani de zile şi care nu au urmărit decât propriul interes material (această afirmaţie este dovedită de anii în care nu s-a întreprins nicio măsură pentru acreditarea specializărilor şi o parte dintre specializările iniţiale au pierdut autorizarea). Într-un an şcolar, 2012-2013, depunându-se o muncă titanică, s-a obţinut, în pofida obstacolelor ridicate de aceste persoane, acreditarea specializării de asistent medical generalist, autorizarea specializărilor asistent medical de farmacie, asistent medical de laborator, asistent medical de radiologie şi asistent medical de balneofizoterapie şi recuperare, iar numărul de clase a ajuns de la 9, în anul şcolar 2011-2012, la 14, în anul şcolar 2013-2014. În condiţiile actuale, cu o componenţă a Consiliului de Administraţie ilegală, orice hotărâre luată de acesta va fi nulă de drept. Cine va avea de pierdut? În primul rând, elevii fără de care şcoala nu ar exista. Elevii vor începe să-şi piardă încrederea în această şcoală, atmosfera ilegală ducând la un prejudiciu al imaginii, posibilităţile de angajare a absolvenţilor”, spune dr. Gheorghiţoiu chiar într-o scrisoare deschisă.

„Organizaţie stanilistă”

În opinia medicului,  scopul iniţial al Asociaţiei Femeilor Gorjene, „înfiinţată de doamna dr. Sanda Mischie, a fost deturnat în ultimele două luni, devenind o organizaţie care, în loc să ajute şcoala, o termină, devenind o organizaţie stalinistă. Propria autonomie de funcţionare a şcolii a fost încălcată grav de Asociaţia Femeilor Gorjene şi, prin aceste acţiuni, imaginea şcolii va avea grav de suferit dacă NU se intră în normalitate şi Nu se vor respecta prevederile din Legea Educaţiei Naţionale. Consider că cei care au uneltit la defăimarea acestei şcoli ar trebui să se retragă repede pentru a nu suferi elevii şi implicit imaginea acestei şcoli. Menţionându-se aceste decizii, admiterea pentru anul şcolar 2014-2015 va fi total compromisă iar elevii actuali vor renunţa la aceste cursuri. Rog analizarea aspectelor menţionate şi revenirea la respectarea în totalitate a legislaţiei în vigoare”, solicită medicul.

Liber la… „parnos”

În final, aflăm că ASG a format un nou Consiliu de Administraţie, cadrele neştiind exact dacă este al asociaţiei sau al şcolii, din care fac parte reprezentantele Dădălău (de la Finanţe), Hortopan, Trocan, Roibu, Pau (de la Confecţia), Băleanu (Colegiul Medicilor) şi Huzu. Aflăm, de asemenea, că indemnizaţia decisă de noul CA în 9 ianuarie pentru Olimpia Trocan este de 600 de lei şi că vechea conducere nu a beneficiat de astfel de bonusuri, dar şi că Marian Somnea, administratorul Siomax, societate de insolvenţă angajată pentru auditarea Şcolii „Carol Davila”, a cerut, în pofida contractului deja existent, un audit al unităţii de învăţământ, din exterior.

Loading...

Citește și

ACUZAȚII după ce proiectul primarului privind parcările prin SMS i-a fost RESPINS

Marcel Romanescu acuză consilierii municipali PSD că i-au blocat proiectul privind implementarea sistemului de taxare …

8 comentarii

 1. D-nul dr Ghiorghitoiu a omis sa spuna ca sau comasat clasele de asistent laborant care nu s-au ocupat si astfel au ajuns 14 clase, din care si de asistenti generalist.De ce nimeni nu spune ADEVARUL- ADEVARAT,din aceste clase formate elevii au mai renuntat foarte multi din cauza TAXEI care s-a marit si a ajuns la 2400 ron, penalizarile sunt mari, MIZERIE TOXA in clase, femeile de serviciu nu fac curatenie.D-na BIBERE stia ce se intampla in scoala ,isi formase echipa care taia si spanzura, D-na asistenta Voichita a cerut la clasa dansei MULTI BANI pt perdele,draperii, noptiera, pt zugravitul clasei,pt atentii…, taia si spanzura, mana dreapta a d-nei foste directoare, nimeni nu spune nimic? Oare de ce? Spuneti adevarul pur pt a sti si oamenii care citesc ziarul dumneavoastra, sa fim seriosi, s-au cerut bani pt videoproiector, oare elevii de la Carol Davila care au fost inainte ei au avut perdele,draperii,videoproiector,. Ce s-a facut d-nule dr si fosta d-na directoare pt aceasta scoale,este un jeg de nedescris, taxa mare,unde se duc banii,sau unde s-au dus banii? Dragi cititori VA INVIT CU DRAG SA VIZITATI SCOALA CAROL DAVILA PT A VA COMVINGE SI SINGURI CACI CECE ACE SPUN EU ESTE PERFECT ADEVARAT.La noi in scoala se tot cer bani, pt x,z,y. De ce nu d-am o sansa si celor lanti sa vedem ce pot face,De cand sunt eu in aceasta scoala nu am vazut ca s-ar organiza vreun bal, o excursie, ceva cultural, dragii mei TREZITIVA la realitate, sa SPUNEM ADEVARUL in fostul birou al d-nei directoare BIRERE tot timpul o perdea de fum de tigare prezenta, la cafea cu ,,prietenele,, d-na Voichita,D-na Sandu,D-na Elena diriginta din anul 3,parca trebuia schimbat numele biroului ,, LA BAR,, Sunt mult.mult de spus dar…,si tacerea este un raspuns. Dar nu uitati…..Iarba rea trebuie starpita.

  • Dana, am remarcat ca esti la scoala, esti foarte preocupata, unde se duc banii…… Incearca intr-un moment de pauza, daca reusesti cu degetul aratator de la mana dreapta sa-ti atingi nasul……
   Atunci cand TOTUL este ok (aici ma refer la: acreditare, profesorii isi primesc salariile, dotare, seriozitate, etc.), vine cineva si te da la o parte pentru ca asa vrea muschii EI/LOR
   Nu uitati, este o vb in popor „nimeni nu este de neinlocuit, dar conteaza cum o faci…………” restul e CANCAN

 2. Mă înscriu în rândul celor care doresc să spună adevărul. Pentru că dreptul la replică este acordat tuturor, am doua motive întemeiate ce m-au determinat ripostez în urma mârşăviilor şi atacurilor la adresa anumitor persoane fără o explicaţie concretă.
  1.Dragă colegă, mă adresez ţie, în primul rând, sugerându-ti să reiei cursurile ciclului primar pentru a te pune la punct cu gramatica limbii române, pentru a înţelege cum se realizează acordul într-o propoziţie şi regulile elementare de scriere a unui text şi pentru a nu mai „zgâria” auzul celor care citesc.
  2.În al doilea rând, ţi-aş adresa o întrebare. „Faci parte din colectivul clasei condus de d-na dirigintă Stoicoiu Voichiţa?”
  Informaţiile eronate legate de activitatea clasei mele pe care ţi-ai permis să le faci publice nu au suport legal. Sunt una dintre elevele acestei clase şi pot infirma cele spuse de tine. Doamna dirigintă, pe lângă faptul că nu a impus strângerea unor sume de bani pentru diferite investiţii, a contribuit la dotarea clasei cu mobilier (noptieră) din venituri personale, perdelele şi videoproiectorul existau deja în dotarea sălilor de curs, iar zugrăvitul claselor s-a realizat înaintea începerii anului şcolar. Singura menţiune ce o pot face este aceea că, draperiile reprezintă unica investiţie făcută de colectivul clasei, fiind dorinţa unanimă pentru buna desfăşurare a cursurilor deoarece, după cum se ştie nu se pot face proiecţii într-un spaţiu impropriu.
  În concluzie, vă întreb dragii mei, când şi pentru ce s-au strâns BANII despre care vorbeşte sus-numita noastră „colegă”?
  Responsabilitatea pentru realizarea curăţeniei în această instituţie nu ne revine nouă şi nici nu am fost întrebaţi sau forţaţi să cheltuim sume de bani pentru astfel de servicii.
  Niciodată nu am acordat „atenţii” dirigintei şi profesorilor care predau la aceasta clasă. Singurul cadou pe care îl voi acorda este DOOM-ul (Dictionarul Ortografic, Ortoepic si Morfologic al Limbii Romane) „colegei” revoltate.
  Legat de activităţile extracurriculare, nu te opreşte nimeni să iei atitudine şi să propui realizarea acestora, dar trebuie să ţii cont că nu ţi le oferă nimeni gratuit. Eventual adresează-te Ministerului Educaţiei Naţionale să îţi ofere gratuitate personală pentru a te „culturaliza”.
  Doamnei Stoicoiu Voichiţa adresez un îndemn sincer: „Din orice lucru trebuie să scoatem numai floarea!” (Fr. Fenelon).
  Vă mulţumim pentru sinceritate şi devotament!
  Clasa IA – Şcoala Postliceală „Carol Davila” Târgu Jiu

  • Buna,

   As avea si eu nevoie de cateva informatii cu privire la Scoala Postilceala Carol Davila pentru ca as vrea sa ma transfer de la o alta scoala la aceasta….daca ma poti ajuta astept un semn de la tine. Multumesc anticipat

 3. apai….si gheorghitoiu asta este de doi lei.ce mai doctor cu o mare personalitate este daca se jeleste ca o femeie vaduva.esti cam fara caracter doctore ,sau scara ta de valori nu este pe un esicher profesional daca aduci in discutie volumele donate dupa care plangi.ai vrea sa le foloseasca doar anumiti medici sau regreti ca nu ai pus niscai prafuri pe ele.proceseaza informatiile cu simtul realitatii si nu le da interpretari subiective.vezi-ti de sondele tale care le introduci pe esofac si nu mai baga pumnul in gat la altii ca nu esti tu justitiarul.

 4. SOMNEA MARIA MARIANA

  SOMNEA MARIA MARIANA este auditor financiar, expert contabil, evaluator ANEVAR, practician in insolventa. In baza acestor calitati si calificari a fost aleasa presedinte al filialei Gorj a CECCAR si al filialei Gorj-Valcea a UNPIR, deci este presedinta expertilor si practicienilor in insolventa. In acelasi timp, doamna SOMNEA MARIA MARIANA, administreaza SC SIOMAX SRL – societate autorizata de CECCAR, ANEVAR si CAFR, care este locul intai in domeniu de cinci ani consecutiv si SIOMAX SPRL – societate civila de practicieni in insolventa , care se ocupa de insolventa. Doamna SOMNEA MARIA MARIANA este cenzor al scolii si fata de atributiile standard poate face orice alte verificari la solicitarea Consiliului de Administratie. Deocamdata nu a fost inaintata o solicitare in acest sens.

 5. Chiar nu mai exista pic de bun simt in aceasta societate? „Trupa de comando” nu este nicidecum Asociatia Femeilor Gorjene care a condus scoala mai bine de doua decenii inainte, ci insasi echipa doamnei Bibere care s-a instalat timp de un an si intr-o perioada de un an a inlaturat toti membrii vechi pentru a-si pune rude, cunoscuti sau alte asemenea persoane cu obiective comune. Au obtinut acreditare, insa ca sa o obtina, au marit taxele pentru studenti facandu-le imposibil de platit pentru cei cu situatie materiala modesta. Atunci cand a preluat stimata doamna Bibere institutia existau 2 miliarde in contul asociatiei si s-a ajuns s-a zero. Si-au facut salarii uriase in raport cu activitatea desfasurata. Plus multe altele. Care este trupa de comando, asadar?
  Membrii fondatori nu isi mai recunosteau institutia fondata dupa aceasta conducere, este dreptul lor sa isi recapete drepturile.

 6. 1. Ma bucur ca doamna SOMNEA MARIA MARIANA nu pierde nicio ocazie sa-si faca reclama gratuita prin intermediul ziarului.
  Este o persoana care munceste din greu insa, spre deosebire de grupul celor care o inconjoara, GANDESTE. Doamna poate ne explica daca poate raspunde la solicitarile unui Consiliu de administratie al unei scoli CONSTITUIT ILEGAL, care nu respecta nicio lege, fara niciun reprezentant la elevilor, compus cu o singura exceptie din o parte din membrele Colegiului Director al asociatiei, cand stie ca orice hotarare al unui astfel de consiliu ilegal este NULA de drept!
  2. Lavi draga, daca esti eleva la acesta scoala sunt convins ca nu frecventezi cursurile. Repeti in scris vorbele unor persooane, care de ani de zile nu au facut altceva decat sa-si urmareasca propriul interes, adica banii!
  Daca te-ai documentat si esti convinsa ca au fost in cont 2 miliarde poate ne spui si in care cont au fost.
  S-a avut grija ca d-na Luca sa incheie contract de inchiriere a spatiului de la Liceul Mincu chiar cu Primaria Tg-Jiu iar chiria a fost insotita de sute de milioane impozitul pe spatiu sume ce au ajuns in conturile primariei ca doar doamna trebuia sa justifice pozitia de pe listele consillierilor judeteni.
  Tot d-na Luca, in lunile in care a incasat o indemnizatie considerabila ca DIRECTOR, a cheltuit o suma impresionanta cu protocolul si concursurile de titularizare.
  Este foarte usor sa preiei anumite informatii false si sa faci pe DESTEAPTA ca tu le stii pe toate!
  Sa va fie de bine cu actuala conducere, cu un consiliu care nu reprezinta scoala si sa ramaneti la fel de SFIDATORI cand o sa vina din nou evaluari ARACIP si d-nele Hortopan(intre garzile de la Centru de permanenta Prigoria, activitatea numai dimineata la Rosia de Amaradia si Prigoria!!!!) si Trocan sa incerce sa treaca cu bine impreuna cu echipa, mai bine decat in 2010!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.