duminică , 15 decembrie 2019 - 21:09

UPS! Afacerist cu 3 milioane de euro în cont. Primăria, fără 100.000 de euro pe an la buget!


Familia Enescu, Alexandru și soția sa, Cornelia, deținătorii ENIASAN SRL Motru, a reușit să vândă la finalul anului trecut licența de audiovizual pentru singura firmă de cablu din oraș, la UPC. Suma primită de la cumpărător a fost de trei milioane de euro, afacerea fiind una strălucită pentru întreprinzătorul local care își face viața acum în țara tuturor posibilităților, adică în America. UPC, operatorul care a preluat însă societatea lui Enescu, nu are de gând să mai bage și alți bani în firma care se extinde vertiginos la nivelul localităților componente Motrului. Dovadă că nu plătește banii pe care Consiliul Local i-a stabilit, pentru extinderea rețelei de cablu și internet pe stâlpii din localitate. Primăria Motru, potrivit consilierilor locali, pierde astfel anual 100.000 de euro, bani de care noul operator de cablu, internet și telefonie din oraș se face că plouă.

Deţinătoarea licenţei audiovizuale din Motru a fost, până la finalul lui 2017, societatea ENIASAN SRL, ai cărei asociaţi erau: Enescu Alexandru, asociat principal, cu 87% şi Enescu Cornelia, cu 13%. Soții Enescu au reușit însă să-și vândă firma, un operator local care avea clienți la nivelul a două județe, companiei de cablu UPC. Mai exact, firma din Motru deținea operaţiuni în peste 120 de localităţi din judeţele Gorj şi Mehedinţi şi a avut anul trecut afaceri de aproape 7 milioane de lei.

Extindere la foc automat

Imediat după cumpărare, UPC și-a intrat rapid în pâine, inițiind o extindere a rețelei de cablu și internet în mai multe localități componente Motrului. Chiar a trimis echipe din alte județe la Motru pentru a grăbi operațiunea, care, în mod normal, ar fi trebuit taxată, la sânge, de către autorități. De altfel, Consiliul Local Motru a stabilit o taxă pentru fiecare stâlp, adică de 10 lei pentru fiecare stâlp folosit de rețeua extinsă și existentă, și de 5 lei pe fiecare metru liniar de rețea. Gigantul în telecomunicații a ignorat, însă, potrivit aleșilor locali, această hotărâre a CL Motru, și nu a plătit niciun leu autorităților. Aleșii au calculat că orașul Motru pierde anual 100.000 de euro de la UPC, dacă nu se pune piciorul în prag iar firma nu este obligată să se supună hotărârii respective.
Deja stâlpii din municipiu sunt sufocați de colacii de cabluri ai noului operator din localitate, aceștia fiind la un pas să se îndoaie sub greutatea acestora.

36 de angajați, la pachet

Eniasan presta până la preluare în mai multe localități din Gorj, adică în Motru și localitățile componente și în comunele Glogova, Samarinești, Cătunele și Văgiulești dar și în în 12 comune din județul vecin Mehedinți. Eniasan se extinsese și în localitățile suburbane aparținând orașului Baia de Aramă, adică Mărășești și Stănești. Anul trecut la ENIASAN SRL lucrau 36 de persoane.

loading...
Loading...

Citește și

Șoferiță rănită, după ce s-a răsturnat cu mașina la Câmpu Mare

O mașină condusă de o femeie de 33 de ani, din orașul Novaci, s-a răsturnat, …

4 comentarii

 1. Buna ziua,
  sunt indignat de comentariile ireale scrise de Domnia voastra, consider ca ar fi trebuit sa mi se ceara mie un punct de vedere oficial si abia cu acordul meu ati fi avut dreptul de a scrie niste anomalii

 2. Intr-un comentariu postat si imediat șters de redactie( vorba vine, redactie au doar profesioniștii 😜), remarcam calitatea elucubrațiilor celor ce prestează la foaia de perete, ca fiind exact ca a unor bieți școlari de la scoala-ajutătoare, aceștia fara vreo vina si cei pentru care Dumnezeu ne mai suporta si pe noi -păcătoșii ! Ma refer la cei cu reale nevoi si-mi fier iertare ca i-am pomenit in acest context! Citiți ce scrie loaza! …UPC se extinde agresiv, fara a mai bagă vreun ban! Ba, esti prost? Sa-citez pe Celentano! Familia Enescu, blabla …detinatorii! Loaza!!!! Foștii deținători, daca au vândut de 6 luni! Atentie asistați sociali, beneficiari de reclama de la Primăria Motru, etc…De ce nu luați voi ce vi se cuvine, ca a plecat Enescu in “ țara tuturor posibilităților, ADICĂ AMERICA!! Stimați cititori, explicația “ adică America” , ne arată ca loaza ne crede , traducând-ne metafora😜😜😜, cel puțin la fel de prosti ca el! Hai sictir, loaza! Te-ai interesat, mai era să-ți zic dobitoc si iar jigneam regnul animal, punându-va pe picior de egalitate, cine este proprietarul stâlpilor, pe care ar trebui sa-taxeze “ la sange” ? Ai muncit si ai platit vreo taxa undeva , vreo zi in viața ta, loaza? I-a verificati-i i lucrarea , domnilor Catrina si Matei , a pus corect virgulele si acordurile, loaza care va considera colegi? Sau cel cu stana si cei 4 măgari, de scrie sau si pune virgula înainte de si?

 3. cum poti sa maninci cind habar nu ai despre ce este vurba rtd.atule

 4. Buna ziua,
  am scris o adresa atat pe acest anunt dar si direct pe mailul companiei Dumneavoastra,
  se pare ca nu doriti sa luati in seama cele scrise de mine,
  Daca aveti un pic de respect as dori sa primesc in scris scuzele Dvs,
  Va multumesc!
  Cu stima!
  Enescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: