Utilaje de mii de euro pentru Rânca

Utilaje-noi-Ranca-(7)

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a achiziţionat 100 de utilaje performante pentru deszăpezire. Din lotul luat de CNADNR, în Gorj vor ajunge două autofreze. Consumul de combustibil al utilajelor este redus la jumătate faţă de cele din dotare. Valoarea proiectului este de 26 de milioane de euro.

Subprefectul: „E un lucru lăudabil”
„E un lucru foarte bun. Înţeleg că este prima livrare dintr-un lot mai mare, din care la Târgu Jiu vor ajunge două. Este foarte important consumul acestora, care este la jumătate comparativ cu cele vechi. E un lucru lăudabil, să sperăm că se va merge în acest ritm şi se va dota CNADNR în aşa fel încât să mai renunţe la contractele cu cei care prestează servicii private, tocmai ca să nu mai avem surprize cum am avut în acest an cu rezilierea contractului de deszăpezire”, a declarat subprefectul Sorin Arjoca.

Utilaje-noi-Ranca-(8)

Autofrezele au toate dotările pentru a asigura confortul şoferilor: încălzire, geamuri electrice, proiectoare. În comparaţie cu vechile utilaje din dotarea Companiei Naţionale, noile achiziţii consumă mult mai puţin şi au o capacitate de a arunca zăpada mult mai mare. Achiziţia a fost făcută prin fonduri FEDER. „Autofreza are capacitatea de 405 cai putere şi poate arunca 3.500 de tone pe oră de zăpadă. Spre deosebire de autofrezele pe care le avem, care aruncau 1.200 de tone pe oră. Cele mari, pentru autostrăzi au capacitatea de a arunca şi 5.000 de tone de zăpadă pe oră. Noile autofreze consumă 28 de litri pe oră, spre deosebire de cele vechi care consumau 60-80 de litri pe oră. Se poate deplasa cu 60 de kilometri pe oră. Deci sunt superioare faţă de cele pe care le aveam în dotare”, a declarat Florin Dascălu, director de întreţinere CNADNR.

„Cu această dotare şi cu cele care urmează să vină o să rezolvăm problema întreţinerii pe timp de iarnă”

Utilaje-noi-Ranca-(6)

Reprezentanţii CNADNR a mai precizat că firma care a câştigat licitaţia trebuie să livreze utilajele până în octombrie, cele 100 de autofreze fiind suficiente pentru a rezolva problemele cu deszăpezirea: „Cu această dotare şi cu cele care urmează să vină o să rezolvăm problema întreţinerii pe timp de iarnă. Cele 100 de autofreze, conform contractului, trebuie să fie livrate până în luna octombrie a acestui an. Acestea vor fi distribuite în toată ţara, în zonele unde, în anii trecuţi, erau probleme cu înzăpezirea drumului din cauza viscolului. Utilajele sunt aduse din Italia şi sunt noi”.

Vor să reducă contractele cu firmele private

Utilaje-noi-Ranca-(1)

Cele 100 de utilaje italiene vin în scopul de a reduce contractele de deszăpezire a celor de la CNADN cu firmele private. „Valoarea proiectului este de 26 de milioane de euro, iar bugetul estimat a fost de 40 de milioane de euro. Au fost mai ieftine, a fost preţul cel mai mic. 85%  vin din fonduri FEDER şi 25% fonduri guvernamentale. Mai avem în derulare şi un alt proiect de achiziţionare şi alte utilaje, gen: autobasculante cu lamă, încărcătoare, buldoescavatoare pentru iarnă. Nu o să renunţăm în totalitate la firmele private, o să reducem semnificativ ponderea lucrărilor de iarnă de care se ocupau ele”, a încheiat directorul de întreţinere CNADNR.

loading...
Loading...

Citește și

Un REMARCABIL actor vine la Târgu-Jiu să își promoveze FILMUL!

Un mare actor vine la Târgu-Jiu pentru a lua parte la premiera filmului ,,Moromeții 2”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.