Utilajele agricole nu mai pot fi parcate pe domeniul public în comuna Turcinești! Primarul a vrut să interzică și pășunatul


În ședința de CL Turcinești de la finalul lunii trecute, edilul local Dumitru Modrea a inițiat un proiect de hotărâre prin care propunea interzicerea pășunatului pe domeniul public și privat, asta în condițiile în care localitatea nu are islaz comunal iar puținii care mai au animale pășunează pe terenurile folosite ca fânețe în devălmășie. Consilierii nu au aprobat proiectul primarului, inclusiv aleșii PNL votând împotrivă. Tot Modrea a popus apoi sancționarea celor care dețin utilaje agricole și pe parchează pe domeniul public, săgeata fiind îndreptată către o familie din localitate care are utilaje dar nu l-a susținut pe edil în campaniile electorale.

Familia Pigui din comuna Turcinești este singura care, din lipsă de spațiu, își parchează periodic utilajele agricole în fața porții, pe domeniul public. Familia deține câteva utilaje care practic nu încurcă pe nimeni, nici măcar trafic rutier din zonă. Cu toate acestea, utilajele familiei Pigui care locuiește la câteva sute de metri de primărie îl încurcă pe edilul local Modrea, oamenii spunând că motiv fiind nesusținerea lor pentru el la alegerile locale.
Cert este că primarul a propus în ședința de CL să se interzică parcarea utilajelor și să fie sancționați cu amenzi cei care nu respectă hotărârea, iar proiectul a trecut. Se discută că, hotărârea va fi însă contestată de locuitori ai comune la Prefectura Gorj.

Primarul certat cu mediul interzice!

Același proiect, pe care locuitorii îl văd discriminatoriu pentru că pe domeniul public se pot parca autoturisme dar nu tractoare sau alte utilaje agricole, asta deși localitatea are un număr infim de astfel de utilaje, conține și o parte care privește depozitarea deșeurilor menajere.
Interesant este că inclusiv primarul a depozitat resturi menajere și pet-uri pe domeniul public, într-un loc neautorizat, fiind avertizat de autoritățile de mediu în acest sens.

loading...
Loading...

Citește și

Directori menținuți ilegal în funcții la Serviciul de Ambulanța Gorj

Ministerul Sănătății a dat aviz negativ pentru doi dintre directorii Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: