Utilajul minier, transportat de la carierele Lupoaia la Roșiuța, a lăsat 100 de gospodării fără apă! Conducta de apă a satului, ruptă în urma operațiunii


Cetățenii satului Roșiuța, de lângă Motru, au semnalat la finalul săptămânii trecută, că ampla procedură de mutare a utilajului minier de la cariera Lupoaia la Roșiuța i-a lăsat două zile fără apă menajeră, asta cu atât mai mult cu cât cetățenii au apă potabilă doar la cișmelele stradale, destul de rare în localitate. Remedierea defecțiunii a durat mai mult decât mutarea utilajului minier, iar oamenii au suferit de lipsa apei, suferind la temperaturi de 35 de grade Celsius.

Oamenii din Roșiuța au reclamat pe rețele de socializare că au fost abandonați de reprezenții carierei miniere din zonă, care s-au mulțumit să se mândrească cu mutarea utilajului peste stradă, fără să mai ia în calcul că pe ei i-a lăsat fără apă. În zonă, s-au făcut lucrări speciale pentru ca utilajul în cauză să fie transportat peste stradă de la o carieră la ala, joi, în urma cărora s-a afectat conducta de apă, aflată paralel cu strada. Mai exact, Complexul Energetic Oltenia a mutat joi o mașină de haldat tip IH 1800 peste DN67, după ce l-a adus încet dinspre Cariera Lupoaia spre Roșiuța.
Pentru participanții la trafic s-au cerut scuze, oficial, nu și pentru locuitorii celor 100 de gospodării din Roșiuța care au fost afectați de operațiunea de transportare a mașinii de haldat.

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.