Vaginul: 8 lucruri pe care sigur nu le ştiai

sex

Cu cât ne cunoaştem corpul mai bine, cu atât ne simţim mai siguri pe noi şi mai încrezători. Iată care sunt cele mai interesante lucruri despre vagin.

1. Vaginul se curăţă singur

Sigur, asta nu te scuteşte de igienă intimă zilnică, mai ales dacă eşti la menstruaţie. Însă spălăturile vaginale nu sunt foarte indicate (ne referim la irigatorul vaginal). Sunt suficiente apă şi săpunul.

2. Vaginul are mai multe terminaţii nervoase decât au băieţii în această zonă

E vorba de 800 de terminaţii nervoase, adică de două ori mai multe faţă de câte au băieţii în zona penisului.

3. Ştiai că transpiraţia în această zonă te scapă de alte neplăceri?

Nu intra în panică atunci când se întâmplă, pentru că transpiraţia vulvei are rolul ei. Te ţine departe de căldură şi de efectele ei. Ce poţi face? Îţi poţi schimba absorbantul zilnic, în cazul în care eşti departe de un duş.

4. Toate vaginele sunt la fel

Diferite, de la o tipă la alta, sunt vulvele şi labiile, vaginul este, însă, la fel.

5. Ca şi transpiraţia, şi părul pubian are rolul lui

Deşi este neplăcut şi o adevărată sursă de stres, părul pubian are un rol foarte sexy. Mirosul lui funcţionează, de fapt, ca un afrodisiac asupra tipilor. Aici se adună feromonii (hormonii atracţiei sexuale), de exemplu. O spun specialiştii!

6. Vaginul se lărgeşte de la prea mult sex?

Este un mit, adică e fals! Vaginul funcţionează ca un elastic, se întinde şi revine la forma iniţială. Devine larg, eventual, după naştere. Dar până atunci mai ai de aşteptat!

7. Vaginul este semnul puterii?

Cuvântul „vagin” provine din limba latină, „vagina” şi înseamnă teacă, suportul în care se ţine sabia. Ok, asta nu ne face să ne considerăm nişte luptători Ninja!

8. Vaginul are ceva în comun cu rechinii

Secreţiile vaginului şi ficatul rechinilor conţin o substanţă comună: squalena. Este folosită în fabricarea anumitor produse cosmetice.

Loading...

Citește și

Greşeli pe care le faci în timpul sexului

Ai stricat vreodată atmosfera cu ceva ce ai spus sau cu un anumit gest deplasat? …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.