Vâlceanu vrea să schimbe viceprimari, Dian îi pune piedici

Dan-Valceanu-si-Dian-2

Nici nu s-au înfrățit bine cele două partide, PNL și PDL, că liderii Dan Vâlceanu și Dian Popescu au început să aibă primele divergențe de opinie.

Schimbarea majorităților și a viceprimarilor în județ este văzută diferit de cei doi președinți ai Partidului Democrat Liberal Gorj, respectiv ai Partidului Național Liberal. Asta s-a văzut și la întâlnirea aleșilor locali ai celor două formațiuni politice, ce-a avut loc miercuri seara, la restaurantul de pe Insuliță.  Liderul PDL Gorj a declarat că Partidul Democrat Liberal și Partidul Național Liberal vor forma majorităţi politice acolo unde domină Consiliile Locale.„E absurd să avem majoritate şi să nu ne folosim de ea în alegerea viceprimarilor şi în implementarea unor proiecte. Se pot face majorităţi la Bâlteni, Vladimir, Novaci, Turceni şi Târgu-Cărbuneşti”, a declarat Dan Vâlceanu.

Dian: Primarii PNL au libertatea să-și decidă viceprimarii  

Președintele PNL Gorj  a declarat că primarii liberali nu vor fi obligați să-și schimbe viceprimarii doar de dragul alianției cu democrat-liberalii. „Las libertatea primarilor PNL de a-şi decide viceprimarul, chiar dacă e vice PSD. Formăm majorităţi acolo unde se poate şi e acceptat de ambele partide. Lăsăm libertatea primarilor să decidă majorităţi“, a precizat Dian Popescu.

Presa a înțeles greșit?

Deși declarațiile liderului PNL Gorj sunt clare, președintele PDL Gorj susține că Dian Popescu a vrut să spună altceva. „Dian Popescu a spus că primarii PNL care nu pot face majoritate rămân cu viceprimarii PSD. Eu am vorbit de consiliile în care noi putem avea controlul de a doua zi. Între mine și Dian Popescu nu sunt tensiuni; dimpotrivă, ne înțelegem foarte bine”, a precizat Dan Vâlceanu.

Drăgușin îl contrazice, și el, pe Vâlceanu

Purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, Virgil Drăguşin, afirmă că primarilor nu li se va impune ce majorități să facă în teritoriu, în ciuda alianței PNL-PDL. „În discuţiile avute în comun s-a stabilit, ca principiu general, că primarul va decide ce viceprimar are, nu vrem să îngreunăm gestionarea localităţilor. Acolo unde vor fi dispute, vom interveni, nu vom impune imperativ ca majorităţile să fie făcute. La  Turceni,  de exemplu nu văd necesară crearea unei majorități PNL-PDL’’, a declarat Virgil Drăgușin.

Loading...

Citește și

El este candidatul PSD la Primăria Tg-Jiu!

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a anunțat, joi, că Ciprian Florescu  este candidatul susținut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.