Vasiluță Mihai-Alexandru, multiplă performanță la nivel național

Vasiluță Mihai-Alexandru este elev în clasa a VI-a B, la Colegiul Național ”Spiru Haret” și încă din clasa a V-a își reprezintă cu mândrie județul la etapa națională a Olimpiadei de Informatică, precum și la numeroase concursuri naționale.

2018 a însemnat pentru el anul în care a obținut Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Informatică, desfășurată la Târgu-Jiu, după ce în clasa a V-a obținuse Medalie de Bronz la etapa națională a aceleiași olimpiade.

De școala în care studiază a mărturisit că este foarte atașat, deși este elev al Colegiului Național ”Spiru Haret” începând cu anul școlar 2017/2018. Atât colegii, cât și profesorii îl apreciază pentru rezultatele sale, dar și pentru plăcerea cu care învață mereu lucruri noi și le împărtășește cu cei din jur. De asemenea, spune că a ales Colegiul Național ”Spiru Haret” pentru că și-a dorit să își dezvolte abilitățile în domeniul informaticii, având în vedere că această disciplină nu se regăsea în programa școlară a instituției de învățământ în care a studiat până în anul 2017.

”Întotdeauna mi-a plăcut informatica, încă de când eram mic și mă întrebam cum sunt concepute jocurile pe calculator.”, ne povestește Alex despre pasiunea sa. Pe lângă rezolvarea problemelor de programare care sunt parte din pregătirea sa pentru concursuri, acesta studiază și despre celelalte

Olimpiada națională a reprezentat pentru el o provocare, multă muncă și o experiență valoroasă. Mai mult decât atât, ne-a mărturisit că în timp ce el a început studierea disciplinei Informatică în clasa a V-a, mulți dintre competitorii săi, participanți la Olimpiada Națională de Informatică, erau familiarizați cu acest domeniu încă din clasele primare, aspect care i-a accentuat emoțiile specifice competiției. Cu toate acestea, subiectele i s-au părut interesante și adecvate nivelului său de pregătire. Alexandru a obținut distincții importante, precum locul I la Concursul InfoOltenia și locul I la etapa națională a Concursului Național „Grigore Moisil” Lugoj, în cadrul a două secțiuni: ” Programare” și ”TIC”.

Toate aceste performanțe ascund multă dedicare, muncă zilnică și un profesor implicat și pasionat de pregătirea elevilor săi, Flavius Boian, despre care Alex ne-a relatat: ”Domnul profesor mă ajută și mă încurajează mereu. El este cel care m-a învățat programare și m-a condus spre această performanță, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Informatică. Pe lângă informațiile și pregătirea pe care ni le oferă pentru concursuri, pot spune că este un om care mă înveselește de fiecare dată când sunt tensionat, înainte de competițiile la care particip.”

În urma participării sale la olimpiadă, Vasiluță Mihai-Alexandru se consideră împlinit și este un om mai puternic: ”Înainte de olimpiadă eram un copil mult mai timid, dar am devenit mai curajos. Am realizat că prin muncă poți obține orice îți propui și mereu trebuie să îți propui să fii și mai bun.”. Aspiră la un viitor care va avea la bază pasiunea sa pentru programare: ”Vreau să devin informatician full-time”. Nu va renunța la visul său, deoarece chiar daca este abia în clasa a VI-a este decis să urmeze profilul matematică-informatică engleză bilingv al Colegiului pe care îl reprezintă cu succes la nivel național.

loading...
Loading...

Citește și

CONCURSUL NAŢIONAL DE CREAȚIE PLASTICĂ „ARTA – ÎNTRE TALENT ȘI DĂRUIRE”, EDIȚIA A – IV-A

În perioada noiembrie 2019 – iunie 2020 va avea loc la București, unul dintre cele …

Un comentariu

  1. Vasiluta Mihai-Alexandru

    Eu sunt! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: