duminică , 8 decembrie 2019 - 15:52

Veniturile FABULOASE ale unui JUDECĂTOR care se vrea europarlamentar. Candidatul USR-Plus, 5.000 de euro din Comisia pentru coordonarea VÂNZĂRII unor acțiuni ale CEO


Patru gorjeni se regăsesc pe listele partidelor pentru Parlamentul European, iar doi dintre aceștia au averi sau venituri considerabile. Fostul judecător Ion Stănulescu este de departe cel mai avut pretendent în cursa pentru un loc de europarlamentar cu proprietăți valoroase și aproximativ 300.000 de lei câștigați anul trecut din salariul și din pensia de magistrat.
Chiar dacă nu excelează la capitolul avere, novăceanul Alin Cristian Mituță a încasat bani frumoși din posturi de slujbaș la stat, la care se adaugă 5.000 de euro dintr-o comisie pentru coordonarea vânzării unor acțiuni nou-emise în cadrul strategiei de privatizare a CE Oltenia.

Fostul magistrat Ion Stănulescu, pensionat în iulie, anul trecut, de la Tribunalul Gorj, a intrat în politică la ProRomânia și se află pe poziția a 11-a pe lista partidului la alegerile europarlamentare.
Stănulescu deține patru terenuri, două dintre acestea în orașul Tg-Jiu, unde este și proprietarul unei vile de 250 mp. Tot la capitolul imobiliar, fostul judecător a menționat o casă de vacanță și două apartamente, unul achiziționat, anul trecut, în București și altul cumpărat chiar în acest an. Stănulescu are două autoturisme, un Audi A6 și un BMW X5, dar și datorii care totalizează 923.000 de lei. Trebuie spus că fostul magistrat are de unde să plătească ratele, în condițiile în care, anul trecut, a încasat salariu și pensie în cuantum de 292.300 de lei.
Cu șanse reale de a ajunge în Parlamentul European este novăceanul Alin Cristian Mituță, aflat pe poziția a zecea în lista comună USR-PLUS. Mituță a fost secretar de stat și director de cabinet la Cancelaria fostului premier Dacian Cioloși, unde a avut venituri de 60.959 de lei. Gorjeanul a lucrat și la Comitetul Economic și Social European, ca funcționar european, de unde a încasat, potrivit ultimei declarații de avere, un salariu de 53.408 euro. Pe când era în aparatul Executivului, Mituță a fost desemnat în Comisia pentru coordonarea procesului de privatizare a Hidroelectrica SA, venitul menționat pentru ocuparea acestei poziții fiind de 21.000 de lei.
Din lista sinecurilor nu putea lipsi CE Oltenia care, lunar, plătește sute de mii de lei, indemnizații unor funcționari din ministere, membri în tot felul de comisii. Alin Cristian Mituță a fost delegat al Cancelariei Primului-Ministru ca membru în Comisia pentru coordonarea procesului de vânzare a acțiunilor nou-emise în cadrul strategiei de privatizare a Complexului Energetic Oltenia, de unde a încasat o indemnizație de 26.670 de lei.
Alți doi gorjeni care candidează la alegerile din 26 mai a.c., sunt Andrei Popete Pătrașcu, profesor de istorie plasat pe locul 24 în lista UNPR, și omul de afaceri Rudi Bugă, pentru Partidul România Unită.
Popete Pătrașcu a menționat în declarația de avere doar salariu de dascăl, de 35.600 de lei, câștigați anul trecut.
Rudi Bugă deține un apartament în Tg-Jiu și o casă de vacanță la Rânca, a avut venituri de 10.000 de lei din postul de director general al unei firme și are un credit de 70.000 de euro, scadent în 2032.

loading...
Loading...

Citește și

Iată noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu! Cine ocupă funcțiile de director medical și director de îngrijiri

Medicul Nicoleta Simona Coleașă și asistentul medical Claudia Elena Motea a fost desemnate în funcțiile …

Un comentariu

  1. ati vazut ce venituri are un judecator contestat pe vremea cand profesa…acum vrea mai mult..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: