Veniturile șefilor de sindicat au depășit salariul actualului șef al CEO. Tăiați de la „preme”!

miting-mineri-cmk

– Șeful CEO acuză liderii de sindicat de comportament agresiv și de faptul că au luptat împotriva intereselor CEO
– Încasări record din vânzarea de energie
– Vezi cât au câștigat Gârjoabă, Golea sau Marciuc în patru ani!

În cadrul Complexului Energetic Oltenia sunt 200 de lideri de sindicat. Dintre aceștia, 29 nu vor beneficia de prima pe care a aprobat-o Directoratul pentru salariații companiei. Managerul CE Oltenia, Laurențiu Ciurel, a declarat ieri că aceștia nu vor primi  bonusul de 750 de lei, fiindcă „nu e cazul”.

Directorul CEO a spus că mulți dintre liderii FNME au avut un comportament agresiv și chiar au sabotat compania în care lucrează, prin acțiuni ce au dăunat complexului energetic. Acesta spune că nu a avut nicio obligație și nici bani să acorde prima de Crăciun. Norocul pentru cei aproape 19.000 de salariați a venit însă din vânzarea de energie în ultimele zile.  Șeful CEO a anunțat că s-au produs într-o singură zi 67.000 de megawați, iar încasările s-au ridicat, săptămâna trecută, la 80 de milioane de lei.  De asemenea, bonusul acordat salariaților CEO pentru contribuția avută în activitatea companiei reprezintă 14 milioane de lei.

Excluși din lista premiaților

Revenind la liderii de sindicat, excluși de administrație din lista celor care vor fi premiați cu 750 de lei pentru aportul adus societății, Laurențiu Ciurel a făcut cunoscute veniturile câștigate în patru ani de șefii organizațiilor sindicale și chiar de unii directori, precum fostul șef al Resurselor Umane din CE Turceni, Corneliu Gârjoabă. Astfel,  „din cei 29 care nu vor primi aceste prime, unii sunt cu contractul de muncă suspendat și nu am nicio obligație față de ei. Vreau să vă spun că eu am un salariu mare acum, conduc 19 mii de oameni și cinci unități mari. Salariul meu este mai mic decât a câștigat, de exemplu, actualul sindicalist Gârjoabă în patru ani, adică  8, 5 miliarde. Am considerat că nu este cazul să ia primă. Golea Marin a câștigat, în patru ani, 6,8 miliarde, salariul meu fiind în continuare mai mic față de veniturile acestuia. Marciuc Adrian a obținut 6,7 miliarde de lei. Este vorba despre  bani luați pe statele de plată, în afară de ce luau de la sindicat. Ar trebui ca aceste sume să se regăsească în declarațiile lor de avere. Geamănu – 5,8 miliarde. Nu am auzit de dânsul, nu știu cine e… sunt inspectori  sociali. De asemenea,  Tatomir Toma, care are o mare dificultate în a face o cerere de concediu: 5,2 miliarde de lei. Vreau să vă zic că acești oameni nu au primit acest bonus pentru că au lucrat nu pentru companie, ci împotriva ei. Directoratul a decis să acorde această primă pentru contribuția fiecărui salariat al CEO”.

„Eu nu dau preme. Eu dau prime!”

Laurențiu Ciurel a mai avut un anunț pentru liderii de sindicat. „Fac un anunț, eu nu dau preme, ci prime!”. Managerul CEO a făcut referire la faptul că mulți dintre actualii lideri de sindicat, absolvenți „târzii” ai unor facultăți, nu știu să vorbească și nici să scrie corect. În problema câștigurilor, șeful CEO  l-a amintit și pe unul dintre liderii FNME, plecat la București de ani de zile: „Feurdean a obținut, tot în patru ani, 2,9 miliarde de lei. Nu a fost o zi la muncă, nicio zi în patru ani. Nici nu-l cunosc oamenii. Temelescu: 4,7 miliarde de lei. Dânșii, în această perioadă, au avut un comportament agresiv chiar împotriva companiei. Știu mai multe lucruri decât credeți. Luni de zile care nu au avut nicio treabă cu carierele, dar au fost plătiți pe posturi de inspectori sociali. Chiar și acel miting din primăvară a fost un moment în care acești lideri au manipulat muncitorii. A fost ziua în care eu am pus pe masa poliției documentele Pandurii. Acesta a fost adevăratul motiv pentru care liderii FNME au organizat acel protest, nu altceva”, a mai spus acesta.

loading...
Loading...

Citește și

Dosarul „Videochat la saloanele de înfrumusețare” a ajuns în instanță! Două vedete din gruparea culturiștilor, judecate pentru o evaziune de aproape o jumătate de million de euro

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au finalizat cercetările în dosarul denumit de presă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.