Vernisaj de costume tradiționale de grupuri etnice ale Chinei, la Muzeul Județean Gorj


Între 16 ianuarie – 16 februarie 2020, la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” va putea fi vizitată expoziția ”Costume splendide ale grupurilor etnice din China”, organizată în parteneriat cu Ambasada Republicii Populare Chineze la București.

China este o țară cu o istorie îndelungată, cu minorități etnice ce conviețuiesc pe teritoriul său din cele mai vechi timpuri. Aceste minorități etnice și-au pus amprenta în formarea civilizației chineze, una dintre cele mai mari civilizații ale lumii ce poate fi definită ca o ”armonie în diversitate”.

Vestimentația este un element important al vieții și un simbol al evoluției umane de-a lungul timpului. Ea reprezintă nu numai cultura unui grup de oameni, ci și dezvoltarea lor materială și sprirituală. Astfel, hainele încorporează obiceiuri și stiluri de viață specifice, un anumit simț estetic sau concepte religioase. În China sunt 56 de grupuri etnice – de exemplu, chinezi Han, uiguri, tuvani, tătari, ruși, grupul Zhuang, etc., fiecare cu costume tradiționale unice, intens colorate și brodate.

Expoziția cuprinde un număr de 60 de fotografii ce surprind costumele tradiționale ale celor 56 de grupuri etnice ale Chinei: precum, elegantele costume Han, robele mongoliene, broderia Yu, hainele intens colorate Tu, etc.

Vernisajul expoziției va avea loc pe 16 ianuarie la ora 14.00, la sediul Muzeului Județean Gorj din strada Geneva, numărul 8.
”Costume splendide ale grupurilor etnice ale Chinei” continuă colaborarea Muzeului Județean Gorj cu Ambasada Republicii Populare Chineze, după expoziții trecute, precum: ”Monede chinezești – O istorie de 3000 de ani”,”Festivalul primăverii. Anul nou chinezesc”, ”Frumusețile Chinei” sau ”Noul Drum al Mătăsii”.

Loading...

Citește și

Distribuție Oltenia – acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice

Distribuție Oltenia a organizat un număr de 4819 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.