VESTE BUNĂ pentru CEO. E legată de PROBLEMA certificatelor de CO2


Deputatul PSD Mihai Weber susține că a fost găsită o schemă prin care guvernul ar putea sprijini Complexul Energetic Oltenia în achiziționarea certificatelor de carbon

Liderul PSD Gorj dă asigurări că statul poate interveni să ajute compania minieră de la Târgu-Jiu. Problema certificatelor de carbon este una acută la Complexul Oltenia. La ora actuală, achiziționarea lor înseamnă 50% din cifra de afaceri a companiei. Mihai Weber spune că va fi fundamentată o hotărâre, se va lua avizul CSAT iar, în septembrie, se va merge în Parlamentul European cu o schemă de sprijin pentru CE Oltenia “S-a găsit acea schemă de sprijin, care se duce exact în tratatul de Aderare la Uniunea Europeană. Se referă la faptul că e atributul statului de a-și crea strategia națională. Producția de energie pe bază de cărbune este o componență esențială în strategia energetică națională, este necesară și fără această componentă de 20-25% de producție de energie pe bază de cărbune țara are de suferit. Strategia energetică națională e făcută până în 2030. S-a găsit formula necesară de sprijin. Este în discuție la București între toate acele instituții care trebuie să fundamenteze acea decizie cu care trebuie mers în Parlamentul European. Va fi fundamentată o hotărâre, se va lua avizul CSAT iar, în septembrie, se va merge în Parlamentul European ”. Asta înseamnă că statul poate să intervină”, a conchis deputatul Mihai Weber.

Loading...

Citește și

Iată pe cine a vrut un partid să arunce în lupta pentru o primărie din Gorj!

Mariana Popescu, cetățean fictiv al municipiului Motru, și-a anunțat pe rețelele de socializare o candidatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.