Veste bună! Salariatele ELCFU Motru nu mai sunt discriminate la salariu


Cele zece salariate ale ELCFU Motru, care la începutul lunii aprilie au venit la sediul CE Oltenia, nemulțumite de faptul că la a doua armonizare au rămas tot fără un plus de clasele de salarizare, au avut joi un mare motiv de bucurie. În cadrul ședinței de Directorat, acestor femei li s-au majorat salariile, rezolvându-se astfel discriminarea pe care au acuzat-o aceastea, atunci, în fața oficialilor companiei. Salariatele și liderul de sindicat care le-au ajutat pe acestea au acum numai cuvinte de laudă la adresa directorului general Sorin Boza.

Salariatele care au avut curajul să se adreseze șefilor CEO la începutul acestei luni spuneau, atunci, că ele, deși prestau de 30 de ani meseriile de revizor de ace si magaziner tranzit (profesii care se practică numai între căile ferate), niciodată nu au fost așa de prost plătite. Cele 10 angajate ELCFU Motru se plângeau mai ales că, și după cea de-a doua armonizare din CE Oltenia, ele au rămas tot un salariu cu o valoare puțin peste minimul pe economie. Doleanțele femeilor au fost scrise atunci pe hârtie și transmise directorului general Sorin Boza, asta după ce respectivele au avut și o întâlnire cu șeful de Resurse Umane a companiei și cu unul dintre directori.

Femeile le-au explicat respectivilor că, la prima armonizare făcută la ELCFU, meseria de revizor ace nici nu a fost prinsă în lista cu majorări salariale. Din acest motiv, angajatele respective nici că au primit ceva la armonizarea cu numărul unu din companie. Au așteptat însă a doua armonizare, disciplinate, făcându-și treaba la serviciu, conform sigurantei circulației, dar, surpriză, nici la a doua nu au luat mai nimic. Asta, pentru simplul motiv că sunt femei, spuneau acestea. Cele zece salariate au mai declarat atunci că ele au primit nu clase, cum s-a întâmplat la manevranții de vagoane, ci doar câte o literă. Mai exact, o salariată a crescut de la clasa 16 b la 16 c, în timp ce manevrații de vagoane au crescut salarial de la clasa 16b la 18b.

Trei categorii de salariați ELCFU, cu salariile majorate

Deși lor, atunci, cei doi directori le-au spus că situația nu mai poate fi reglată, lor comunicându-li-se că doar la armonizarea de anul viitor vor fi aduse și ele la normal, în ședința de Directorat de joi, discriminarea a dispărut. De altfel, Directoratul a aprobat creșterea de clase pentru trei categorii de salariați ai ELCFU, femeile care au avut curajul să spună lucrurile pe nume fiind vizate de noile modificări.

Acestea dar și liderul de sindicat care le-au susținut i-au transmis mulțumiri directorului general, situația neputând fi tolerată o lungă perioadă de timp deoarece o parte se vor pensiona până anul viitor iar restul se confruntă cu grave probleme sociale, una având chiar un copil bolnav.

loading...
Loading...

Citește și

CONFLICT în PNL Târgu-Jiu! Ce-i TRANSMITE Romanescu lui Berca

Preşedintele organizaţiei municipale, Marcel Romanescu, îl taxează pe prim-vicepreşedintele Eduard Berca după ce acesta a …

Un comentariu

  1. De ce nu e valabil pentru toata lumea , la economisit sunt diferente foarte mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.