duminică , 15 decembrie 2019 - 20:09

Vești bune pentru cei care își doresc să adopte un copil


Vești bune pentru cei care adoptă copii. Potrivit unui proiect de lege indiferent că vorbim despre o persoană singură ori de o familie, aceștia vor beneficia de o indemnizație aferentă concediului de acomodare mai mare.

În prezent, valoarea lunară a indemnizației se ridică la 1.700 de lei. În perioada următoare, însă, persoanele care adoptă copii ar putea să se bucure de mai mulți bani de la stat, însă pentru o perioadă mai scurtă.
Documentul care a trecut de Senat prevede că persoanele care nu sunt căsătorite dar care vor să adopte un copil vor beneficia de un concediu de acomodare mai scurt decât în cazul familiilor adoptatoare, dar vor beneficia de o indemnizație mai mare.
Concret, dacă măsurile din proiect vor ajunge să se aplice, persoanele singure vor putea beneficia, de un concediu de acomodare de numai șase luni. În prezent, atât cei singuri, cât și familiile care adoptă un copil beneficiază de un concediu de acomodare de cel mult un an, potrivit Avocatnet.ro.
De asemenea, calcularea indemnizației s-ar putea face după alte reguli. Mai exact, indemnizația pe care o vor primi persoanele singure ce adoptă un copil va reprezenta 85% din media veniturilor nete obținute în anul anterior adopției.
În momentul de față, indemnizația pentru aceste persoane este calculată în funcție de indicele social de referință (ISR) și are aceeași valoare cu cea destinată familiilor adoptatoare, și anume este 1.700 de lei, adică 3,4 ISR. Legea a trecut tacit de Senat, iar dacă va trece și de Camera Deputaților, indemnizația nu va putea fi mai mică decât indemnizația din prezent (1.700 de lei) și nici nu va putea depăși valoarea de 8.500 de lei.

loading...
Loading...

Citește și

Universitatea ”Constantin Brâncuși” Tg-Jiu și-a consolidat poziția în plan internațional!

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a derulat începând cu 13 iunie 2019 și până la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: