VEȘTI bune pentru CEO. Cum ajută GUVERNUL compania


Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, anunță că în următoarea ședință de guvern se va aproba, cel mai probabil, memorandumul pentru sprijinirea CE Oltenia privind achiziționarea certificatelor de CO2.

Dan Vîlceanu spune că cel mai important producător de energie pe bază de cărbune din România va fi ajutat de stat să ia împrumut de la Trezorerie pentru a cumpăra certificatele de dioxid de carbon pe care trebuie să le achite pentru energia produsă pe 2019. “Cel mai probabil, în prima şedinţă de guvern, va fi adoptat şi memorandumul în ceea ce priveşte CEO cu împrumutul acesta necesar pentru achiziționarea certificatelor de CO2 pentru anul 2019 şi programul pe următorii ani de care are nevoie CEO. Ne dorim ca acest împrumut să fie de la Trezorerie, practic, de la bugetul de stat, şi nu de la bănci, aşa cum a făcut guvernul PSD, anul trecut, printr-un alt memorandum, pentru că împrumutul pe care l-a contractat CEO, anul trecut, de la bănci este un împrumut cu o dobândă foarte mare. Undeva la 10% este dobânda pe care o plăteşte CEO pentru împrumutul de anul trecut. Împrumuturile din Trezorerie au caracteristica că au o dobândă mică, e o dobândă practicată de Trezorerie, undeva la 2%, în acest moment. De aceea, este foarte important ca acest împrumut să vină de la Trezorerie. Pe viitor, acest memorandum cuprinde măsuri pentru următorii ani, astfel încât CEO să nu aibă probleme. Îmi doresc ca, în cel mai scurt timp, chiar înainte de şedinţa de guvern, acest memorandum să fie pus în dezbatere publică, în transparenţă decizională pentru a vedea şi salariaţii complexului că este certă adoptarea acestui memorandum şi că problemele complexului vor fi rezolvate”, a conchis deputatul Dan Vîlceanu.

loading...
Loading...

Citește și

IN-CRE-DI-BIL! Fiul patronului cofetăriei din Tg-Jiu unde a fost filmat un șobolan pe perete, numit șef la Protecția Consumatorului Gorj!

Comisarul Constantin Milosteanu, fiul acționarului majoritar al Societății de Alimentație Publică Cofetării Patiserii VENUS SA, …

Un comentariu

  1. Aceasta taxa de cumparare a certificatelor de dioxit de carbon este instituita dr UE. acceptata de Parlamentul Romaniei si reprezinta 35% din cifra de afaceri a CEO.Directorul economic si consilierii Directorului ar tebui sa-i prezinte Directoratului situatia costurilor in structura si ponderea acestura din toal venituri ,sa se vada clar care este ponderea taxelor(inclusiv certificate verzi) si impozite, ,sa fie prezentata Miniterului Energiei cu comentarii asupra acestei texe. Oare Polonia si Germania platesc aceste taxe?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.