Veşti bune pentru femeile care apelează la fertilizarea in vitro! Vezi despre ce este vorba!


Angajatele care, pentru a rămâne însărcinate, se văd nevoite să apeleze la fertilizarea in vitro au posibilitatea, de puțină vreme, de a cere până la trei zile libere plătite, ce reprezintă, de fapt, un concediu de odihnă, în care să-și concentreze atenția exclusiv pe procedura medicală urmată.

Modificarea a intrat în vigoare în data de 19 aprilie 2019. Concediul destinat salariatelor care urmează proceduri de fertilizare in vitro are, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 26/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative, o durată de trei zile. Potrivit actului normativ al Executivului, aceste zile libere reprezintă, de fapt, un concediu de odihnă suplimentar.
“Salariatele care urmează o procedură de fertilizare «in vitro» beneficiază anual de un concediu de odihnă suplimentar, plătit, de trei zile (..)”, se precizează în OUG nr. 26/2019. Așadar, pentru că vorbim de un concediu de odihnă suplimentar, cele trei zile libere plătite nu se vor scădea din concediul de odihnă la care au dreptul anual salariații, ci se vor adăuga la acesta. Astfel, concediul de odihnă anual al salariatelor care urmează proceduri de fertilizare in vitro se va majora cu trei zile.
Potrivit textului actului normativ, concediul de odihnă suplimentar se acordă astfel: salariata primește timp liber în ziua efectuării puncției ovariene și alte două zile libere începând din ziua efectuării embriotransferului.
Măsura acordării unui concediu de odihnă suplimentar femeilor ce urmează proceduri de fertilizare in vitro este menită încurajării creșterii natalității în țara noastră.

loading...
Loading...

Citește și

Polițist din Severin FELICITAT de Ministerul de Interne! FOTO

Un polițist din Caraș-Severin, a fost felicitat pentru faptul că a reușit să prindă un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.