Vești bune pentru gorjeni! De ce serviciu vor beneficia


Cetăţenii din peste 224 de localităţi din România vor beneficia de internet wireless gratuit în spaţiile publice, cu ajutorul fondurilor europene din cadrul programului WiFi4EU. Printre acestea se numără și municipiul Târgu-Jiu, dar și alte 6 localități gorjene.

Comisia Europeană a anunţat care este lista localităţilor câştigătoare la prima etapă a programului WiFi4EU, prin care primăriile pot accesa fonduri europene pentru a instala puncte de acces Wi-Fi în spaţii publice, de exemplu în biblioteci, muzee, parcuri sau pieţe publice.
Aşadar, în primă fază, 224 de localităţi din România au fost selectate pentru a beneficia de fonduri europene în sumă totală de 3,36 milioane de euro. Până în acest moment, aproape 900 de localităţi din ţară au solicitat bani pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless. La primirea voucherului, municipalităţile vor trebui să ofere servicii securizate de Wi-Fi timp de cel puţin 3 ani.
Printre municipiile care vor avea internet gratuit în spaţii publice se numără şi Târgu-Jiu. Din Gorj vor mai beneficia de finanţare oraşul Ţicleni şi comunele Runcu, Fărcăşeşti, Arcani, Polovragi şi Bustuchin.
Prima etapă are un buget de 42 de milioane de euro şi vor beneficia de ei 2.800 de municipalităţi din UE, care vor primi vouchere de 15.000 de euro pentru a instala internet Wi-Fi în spaţiile publice. Deşi este bazat pe principiul „primul-venit, primul-servit”, toate ţările participante au avut garantat un număr minim de 15 vouchere şi un maximum de 224 de vouchere.
Costurile pentru întreţinerea reţelei vor fi acoperite de localităţi, iar reţelele finanţate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate şi nu vor colecta date cu caracter personal. Totodată, finanţarea va fi acordată numai reţelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente şi cu o calitate similară în acelaşi spaţiu public.

loading...
Loading...

Citește și

Întârziere de 120 de minute pentru Interregio Cluj-Napoca-București! Trenul a staționat între Budieni și Copăcioasa

Circulația feroviară pe secţia de cale ferată 202, Târgu Jiu – Craiova, a fost oprită, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: