Vești BUNE pentru gorjeni: Salarii mai MARI de la 1 Decembrie pentru această categorie de angajați


Salariile pentru profesori cresc de la 1 Decembrie. Anunțul a fost confirmat de Ecaterina Andronescu, care a declarat că va pune în aplicare planul anunțat pe 10 septembrie, la începutul anului școlar. La vremea respectivă, fostul ministru Valentin Popa spunea că ,,la 1 decembrie va apărea și un spor de suprasolicitare, pentru cadrele didactice de predare, de 10%”. Totodată, în luna ianuarie, dascălii vor primi un spor de 10% la salariu, care e urmat de un alt spor, pentru condiții vătămătoare.

Așadar, un profesor cu studii superioare de lungă durată și grad didactic I, cu 20-25 de ani vechime, care avea în luna decembrie, anul 2016, un salariu, brut de 2.965 lei, ar trebui în decembrie, anul curent, să ia un salariu brut de 5.049 lei. Iar, de la 1 ianuarie 2019, suma va ajunge până la 5.376 lei, adică va avea parte de o majorare de 327 lei.
Un profesor cu grad didactic definitiv și studii superioare pe lungă durată, cu 20-25 de ani vechime, avea, în 2016, un salariu brut de 2.356 lei. În decembrie 2016 ar trebui să aibă un salariu brut de 4.134 lei, iar, de la 1 ianuarie 2019, remunerația acestuia va fi de 4.477 lei. Creșterea constă în 343 lei pe brut. În schimb, un profesor cu studii și grad didactic debutant avea un salariu de 1.645 lei brut, în luna decembrie 2018 un salariu de 3.069 lei, iar în 2019 ar trebui să crească la 3.237 lei.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.