Vești bune pentru gorjenii care stau la bloc! Obligativitatea care ar putea fi eliminată!


Veşti bune pentru gorjenii care stau la bloc! Guvernanții vin în sprijinul gorjenilor care doresc construirea unui balcon la parterul blocului în care locuiesc. Mai exact, a fost depus un proiect de lege care vizează eliminarea unei obligativităţi.

Alina Gorghiu a depus, la Senat, un proiect de lege pentru completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.
Potrivit proiectului de lege, la articolul 7 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 933 din 13 octombrie 2004, cu modificările §i completarile ulterioare, după alineatul (20^6) se introduce un nou alineat, alineatul (20^6′), cu următorul cuprins:
„(20^6′) În ceea ce priveşte lucrările de închidere a balcoanele/logiilor ce se află la parterul unui bloc, prin excepție de la punctul 2.5.6. din Anexa nr. 1 la prezenta lege, nu este nevoie de acordul vecinilor dacă lucrările se efectuează din motive de securitate, de atenuare a efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor, precum și din orice alte motive întemeiate, relative la siguranța şi sanătatea locatarului”.
„Prezenta propunere legislativă are ca scop exceptarea de la cerința privind acordul vecinilor, a lucrărilor de închidere a balcoanelor/logiilor care se află la parterul blocului. Totuși, excepția nu este absolută, ci doar în cazuri bine justificate, cum ar fi motive de securitate, de atenuare a noxelor, gunoaielor, zgomotelor etc. Pe scurt, trebuie sa primeze siguranța și sănătatea locatarului.
Obligativitatea obținerii acordului vecinilor a fost instituită pentru a-i proteja pe aceștia de diferitele inconveniente care izvorăsc din natura lucrărilor, cum ar fi tulburarea liniștii sau orice fel de dezavantaje. Cu toate acestea, cazul invocat în inițativă este unul special, așa că ar trebui să se bucure de un regim juridic special.
Așadar, daca punem în balanță eventualele prejudicii aduse vecinilor ca urmare a închiderii unui balcon de la parter, cu atingerile aduse siguranței și sănătății locatarului ca urmare a refuzului acordului vecinilor, este mai mult decat evident care taler se va înclina”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

loading...
Loading...

Citește și

Președintele CJ Gorj: „ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu”

Cosmin Popescu iese la atac și spune că primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.