Vești bune pentru militarii gorjeni! Vezi aici ce modificări sunt în anul 2019!


Vești bune pentru militarii gorjeni! Se schimbă solda și se vor face noi deconturi pentru militari. Începând cu acest an, nu vor mai fi cazuri în care solda de funcţie a unor soldaţi şi gradaţi profesionişti să fie egală cu a unor maiştri militari sau subofiţeri!

Conducerea Direcţiei generale financiar-contabilă (DGFC) a anunțat că, şi în acest an, se menţine decontarea serviciilor turistice în limita valorică de 1.450 de lei pentru personalul militar şi civil. În schimb, nu mai există obligativitatea ca personalul să beneficieze de decontarea acestor servicii doar pe timpul concediului de odihnă. Astfel, potrivit legislației fiscale, contravaloarea serviciilor turistice nu se impozitează pe perioada concediului de odihnă. În celelalte cazuri, când personalul nu se află în concediu de odihnă, valoarea decontată se supune impozitării cu 10%.
O altă noutate, o reprezintă faptul că personalul poate beneficia de servicii turistice până la sfârșitul anului, fără a mai exista limitarea prevăzută anul trecut, respectiv efectuarea concediului de odihnă până la 30 noiembrie. Decontarea serviciilor turistice se poate face ori de câte ori acestea au fost prestate, nu doar într-o singură tranșă, așa cum era reglementat anul trecut.
De asemenea, anul acesta soldele de funcţie se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre soldele de funcţie prevăzute de lege pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2018.
Astfel, această majorare este diferită, deoarece, în unele cazuri, soldele de funcție ale acestor categorii de personal au fost stabilite în luna decembrie 2018 la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.
În acest context, începând cu anul 2019 și etapizat până în anul 2022, soldele de funcţie ale celor două categorii de personal militar vor fi diferențiate conform legii.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.