Veşti pentru mineri şi energeticieni!


Strategia energetică este în prezent în procedura de avizare la Ministerul Mediului, iar pe parcursul avizării vor putea fi depuse și modificări, pentru a salva din etape, a mai spus Toma Petcu, citat de Focus Energetic.ro.

Acesta a menţionat: „La ora actuală, strategia este în procedură de avizare la Ministerul Mediului. Din păcate, atunci când am preluat mandatul, în discuțiile cu doamna Gavrilescu (ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu – n.r) am descoperit că, de fapt, acea procedură era blocată, pentru că Ministerul Energiei ar fi trebuit, încă de anul trecut, de la depunere, să realizeze o comisie pe care nu a realizat-o. Am reușit într-o perioadă foarte scurtă să înființăm această comisie de lucru pentru analiză. Vom merge mai departe cu procedura și toate modificările pe care le vor analiza specialiști din cadrul ministerului, din afara ministerului, cei din cadrul Ministerului Economiei și din celelalte ministere suport vor fi depuse ca și modificări în timpul procedurii de autorizare, pentru că astfel dorim să salvăm din etape. Dacă am fi retras această strategie și am fi reluat procedura de creionare și apoi am fi redepus-o la Ministerul Mediului probabil că pierdeam câteva luni bune, dacă nu chiar un an”, a explicat Toma Petcu.
El a afirmat că proiectul de strategie lăsat de fostul ministru al Energiei excludea câteva componente, precum mixul energetic.
„Strategia pe care ne-a lăsat-o fostul ministru al Energiei exclude câteva componente foarte importante, În primul rând mixul energetic, care este foarte important pentru România, și am detaliat tot timpul că avem unul dintre cele mai bogate mixuri energetice și avem nevoie să-l menținem în continuare. Este foarte important să ne axăm foarte mult pe zona de cărbune, să știm cum putem susține această zonă și ce putem să facem pentru ei. Avem câteva obiective stabilite prin programul de guvernare pe care trebuie să le includem în această strategie și ne dorim ca această strategie să fie mai amplu dezbătută. Într-adevăr, din 2017 nu mai avem nicio strategie, dar ideea de a face repede o strategie, fără să fie dezbătută cu toți factorii ar fi o greșeală. Și atunci nu o retragem, mergem pe ea. O modelăm din mers”, a spus ministrul Energiei.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. Dle ministru , matale nu stii ce e mix energetic.Nu inseamna ca daca ai multe forme de emergie ai si mix.Fa matale o lege , baga toate aceste forme de energie intr-un HOLDING si atunci ai MIX energetic ,pina atunci nu ai nici un mix,doar o harababura de care profita baietii destepti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.