miercuri , 16 octombrie 2019 - 11:11

Vești PROASTE pentru ELEVI! Un fel de BAC va fi susținut și în clasa a X-a!


O nouă surpriză îi așteaptă pe elevii de liceu. Ministrul Educației pregătește o nouă evaluare pentru cei din clasa a X-a, despre care spune că ar aduce beneficii. Ecaterina Andronescu consideră că în acest fel va rămâne de învăţat doar materia din ultimii doi ani de liceu pentru examenul de bacalaureat, iar promovabilitatea ar fi una mai mare.

„Învăţământul obligatoriu nu se termină la clasa a opta. Învăţământul obligatoriu se termină după clasa a X-a. Teoretic, acolo ar trebui să avem o evaluare, să ştim că am încheiat ciclul învăţământului obligatoriu. De ce nu avem? Pentru că, aşa cum ştiţi, după clasa a opta sau evaluarea de la clasa a opta, ca o moştenire a capacităţii, a examenului de capacitate, ne asigură separarea spre liceu sau şcoli profesionale, aceasta este, să spunem, argumentaţia evaluării de la clasa a opta. Dacă se va accepta, pentru că, fără îndoială, o vom pune în dezbatere publică. Şi dacă va fi acceptată o asemenea evaluare, ce beneficii ar aduce ea? Examenul de bacalaureat nu va mai reprezenta materia pe patru ani de zile, care sunt anii de liceu, ci pe ultimii doi ani de zile, deci, am uşura examenul de bacalaureat prin această evaluare. Nu ştiu dacă va rămâne sau nu, după opinia mea, va fi un sprijin pentru cei care trec printr-o asemenea etapă”, a explicat Ecaterina Andronescu.
Evaluarea la clasa a X-a ar reprezenta „o formă de testare”, mai spune Andronescu, care se află la al patrulea mandat în Ministrul Educaţiei.
Aceasta a precizat că proiectul noii legi a educaţiei ar urma să fie depus spre dezbatere în Parlament cel târziu până pe data de 30 martie.

loading...
Loading...

Citește și

Comerț stradal în buricul municipiului! Piața modernă nu place dar se preferă băncile din oraș

Autoritățile locale motrene au permis comerțul ambulant și primitiv chiar în zona pieței modernizate a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: