Vești proaste pentru șoferii cu mașina înmatriculată în Bulgaria: vor plăti din nou taxa!

masini-inmatriculate-bulgaria

Vești proaste pentru șoferii! Codul Rutier ar putea fi modificat din nou, iar noile reglementări le-ar putea scoate bani din buzunar celor care și-au înscris mașinile în Bulgaria. Un grup de parlamentari a propus ca mașinilor înmatriculate în Bulgaria să le fie interzisă circulația pe drumurile României mai mult de 90 de zile.

Mii de gorjeni au decis să își înmatriculeze mașinile în Bulgaria pentru a scăpa de taxa de timbru pe care statul români îi obligă să o plătească pe cei care își cumpără o mașină din străinătate sau din România pentru care nu s-a plătit taxă sau aceasta a fost recuperată. Opțiunea pentru înscrierea în Bulgaria este datorată faptului că, acolo, taxele de înmatriculare pot mai mici de jumătate decât cele din România. De exemplu, pentru o mașină pentru care la noi în țară proprietarul plătește o taxă de timbru de 1.700 de euro, în Bulgaria proprietarul ar plăti 500 de euro. Dacă propunerea de modificare a Codului Rutier va fi adoptată, după 90 de zile cei care și-au înscris mașinile în Bulgaria ar fi obligați să le reînscrie în România și să plătească din nou taxa de înmatriculare. De asemenea, propunerea legislativă prevede ca utilizatorii autovehiculelor şi remorcilor înmatriculate în Bulgaria să deţină asigurare obligatorie pentru răspundere civilă eliberată de o societate de asigurări din România.

Preferă comodatul

Foarte mulți dintre gorjenii care și-au cumpărat mașini în ultimii ani au preferat să încheie contracte de comodat decât să plătească timbru de mediu. ,,Mi-am cumpărat o mașină fabricată în anul 2006 pentru care taxa de mediu în România este 2.000 de euro. Am preferat să închei contract de comodat cu proprietarul, pentru că taxa era prea mare”, spune Mădălin.

loading...
Loading...

Citește și

Căsuța de lectură

Voluntarii novăceni lucrează încă din vara acestui an la proiectul ”BIBLIOTECA STRADALĂ”, proiect în cadrul …

Un comentariu

  1. Sa va iau articolul la misto ……..voi scrieti aberatii …….am masina de Bulgaria si merg cu ea pe strazile din Romania pt k Guvernul cere taxe aberante si prietenii bulgari ne ajuta ……..concluzia masinile sunt tot pe drumurile din Ro si banii sunt la statul bulgar !!!! concluzia …ei ne i-a banii noi le dam de buna-voie pt k guvernantii lui marele part percep taxe uriase nejustificate ………REDUCE-TI TAXELE HOTILOR SI NOI CETATENII LE VON PLATI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: