Vești proaste pentru viitorii șoferi

scoala-de-soferi

Cei care nu au obținut încă un carnet auto, dar intenționează să facă acest lucru, trebuie să pregătească mult mai mulți bani pentru școala de șoferi auto decât până acum.  O serie de schimbări legislative impuse de Autoritatea Rutieră Română ar putea mări taxele percepute de școlile auto cu până la 30%. Acest lucru s-ar putea întâmpla în mai puțin de trei săptămâni, adică de la 1 iulie.

Potrivit noilor reglementări, de la începutul lunii iulie, instructorii auto nu vor mai putea ține mai mult de 210 ore de condus într-o lună, ci doar 50 de ore. De asemenea, școlile de șoferi vor fi obligate să își înregistreze cursanții la Autoritatea Rutieră Română, într-un registru unic, pentru a exista o evidență clară a orelor de condus făcute de viitorii șoferi.
Instructorii auto spun că aceste modificări nu le vor micșora numărul de cursanți per total, dar le vor scădea veniturile lunare. „Sunt instructor auto de mai bine de 10 ani, mi-au trecut prin mână mii de șoferi. Acum, cu noile reglementări, am înțeles că se vor modifica puțin tarifele. Nu cred că acest lucru va reduce numărul de doritori pentru că oamenii au nevoie de carnet și îl vor  dori chiar și în aceste condiții”, a spus Vasile, instructor auto din Târgu Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

SDN Târgu-Jiu are un nou ȘEF. Cum REACȚIONEAZĂ Tudor

Inginerul șef Bogdan Chelaru i-a luat locul lui Ion Tudor, care a fost transferat la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.