Vești uriașe! Elevii primesc mai mulți bani


Elevii de liceu care beneficiază de indemnizația aferentă programului guvernamental “Bani de liceu” vor primii mai mulți bani. Asta după ce autoritățile au sesizat o anomalie a modului de acordare a ajutoarelor.

Conform legislației actuale, elevii nu aveau voie să cumuleze sumele primite cu alte ajutoare din venitul familiei, de genul indemnizației de handicap sau bursa socială. Astfel că Ministerul Educației modifică această prevedere, astfel încât copiii din aceste familii să poată primi și ei ajutorul pentru liceu.
Guvernul a adoptat HG 712/2018 care asigură elevilor de liceu pe toată durata cursurilor 250 de lei lunar cu condiția ca venitul pe membru de familie să nu depășească 500 de lei pe lună per membru de familie.
Cum se modifică hotărârea care stabilește criteriile de acordare a sprijinului pentru liceeni
”La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de membrii familiei în ultimele 3 luni anterioare depunerii cererii, cu excepţia: alocaţiei de stat, alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, indemnizaţiei lunare pentru persoanele cu handicap grav şi accentuat, burselor de studii şi burselor sociale, precum şi a altor ajutoare cu caracter social acordate elevilor”.

loading...
Loading...

Citește și

Filtru auto, la ieșirea din Gorj spre Hunedoara!

Autorităţile din judeţul Hunedoara au luat mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.