Vezi care sunt câștigătorii Festivalului de muzică lăutărească Geagu Cătăroiu


Joi 16 mai 2019 la Tismana a avut loc a treia ediție a Festivalului de muzică lăutărească „GEAGU CĂTĂROIU”. Festivalul care se adresează tarafurilor lăutărești tradiționale și care folosesc în interpretare instrumente tradiționale, și-a desemnat câștigătorii ediției din acest an.

Premiul I acordat de Consiliul Local și Primăria orașului Tismana în valoare de 3.500 lei a fost primit de taraful “Zorile” din Mociu, județul Cluj.
Premiul al II-lea acordat de Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului, în valoare de 2000 lei a fost primit de taraful “Streață” din Melinești, județul Dolj.
Premiul al III-lea acordat de Școala Populară de Artă Târgu Jiu, în valoare de 1500 lei a fost primit de taraful “Vică Argint” din Pârâul de Pripor din județul Gorj.
S-au acordat trei premii speciale din partea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj în valoare de 500 lei fiecare, tarafurilor:
-Taraful „Marcel Ciucurescu” din Tg-Logrești, județul Gorj
– Taraful „Ionile Cercel” din Dănciulești, județul Gorj
– Taraful Colegiului Național Pedagogic din Craiova, județul Gorj
Premiul special în valoare de 500 lei, acordat de Asociația” La Tismana într-o grădină” a fost primit de taraful „Nicu Bobirci” din Bâlta, județul Gorj.
Premiul de popularitate, în valoare de 1000 lei, acordat de consilierul local Petre Remetea a fost primit de taraful „Mornea” din Tismana, județul Gorj.

Festivalul care respectă tradiția și autenticitatea cântecului și portului popular a avut o singura secțiune: TARAFURI.

loading...
Loading...

Citește și

Fostul director adjunct al Colegiului Tehnic nr.2 din Tg-Jiu, a încetat din viață!

Profesorul Ion Lupulescu încetat din viață sâmbătă 17 august 2019. În etate de 67 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: