Vezi câștigătorii Festivalul de la Bolboşi


Festivalul de la Bolboşi, cel care se adresează tarafurilor lăutăreşti care folosesc în interpretare instrumente tradiţionale şi respectă tradiţia şi autenticitatea cântecului şi a portului popular și-a desemnat joi 20 septembrie 2018 câștigătorii ediției a XXIX-a .

Iată care au fost câştigătorii la Secţiunea tarafuri tradiţionale
Premiul I în valoare de 800 lei oferit de Consiliul Judeţean Gorj prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj tarafului Mornea Constantin din Tismana.
Premiul II în valoare de 700 lei oferit de Consiliul Local şi Primăria Bolboşi tarafului Vică Argint din Godinești.
Premiul III în valoare de 300 lei oferit de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj tarafului Rap Civit din Godinești.
Menţiune în valoare de 150 lei oferită de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj tarafului Ion Pobirci.

Secţiunea rapsozi populari
Premiu I în valoare de 400 lei oferit de Consiliul Judeţean Gorj prin C.J.C.P.C.T Gorj rapsozilor Strinu Maria din Bolboși și Cidoiu Mărgălina din Godinești.
Premiul II în valoare de 300 lei oferit de Consiliul Local şi Primăria Bolboşi rapsozilor Ion Pițigoi din Dragotești și Drulă Maria din Godinești.
Premiul III în valoare de 200 lei acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a fost primit de Argint Maria din Godinești și Ion Argint zis Macu din Godinești.
Menţiune în valoare de 100 lei oferită de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj- Burlan Gheorghița din Bălești.
Festivalul de la Bolboși a fost organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Primăria Bolboși în parteneriat cu Școala Populară de Artă și Ansamblul Profesionist Doina Gorjului.

loading...
Loading...

Citește și

Încep înscrierile la unul dintre cele mai cunoscute festivaluri

Interpreții gorjeni care vor să participe la Festivalul Cântecului Popular Românesc „Maria Lătărețu” se pot …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.