Vezi cât timp mai ai la dispoziţie ca să-ţi recuperezi banii pe taxa auto


Proprietarii de maşini care au plătit taxa auto mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru a cere banii înapoi. Termenul prevăzut de OUG nr. 52/2017 este de 31 august 2018.

Perioada de restituire a fostelor taxe auto – cunoscută ca taxa specială, taxa pe poluare și taxa pentru emisiile poluante a început la 1 ianuarie, conform legislației în vigoare, dar banii plătiți ca timbru de mediu nu se vor restitui șoferilor mai devreme de 1 septembrie. Teoretic, cei care au depus deja cereri și le-au fost admise ar trebui să primească deja banii, însă ANAF a explicat că banii se vor da înapoi pe tot parcursul acestui an.
Foarte important de ştiut este faptul că românii nu mai trebuie să depună acte justificative alături de cerere. Așadar, pentru cei care nu au depus încă cererile sau le-au depus fără dovada plății, restituirea taxelor se face mai simplu, atâta vreme cât în cererea ce se face la Fisc scrie clar cine a plătit taxa și pentru ce mașină. De asemenea, nu mai e necesară nici copia după talon sau după cartea de identitate a vehiculului.
Cei care au plătit taxele, dar nu au înmatriculat mașina pe numele lor, erau până acum obligați să aducă documentul de plată în original, din care reiese plata taxei neutilizate. Nici această dovadă nu mai e necesară la cererea de restituire, ordonanța abrogând această cerință.
Taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pentru poluare pentru autovehicule şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule se restituie în cursul anului 2018, iar timbrul de mediu pentru autovehicule, în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

loading...
Loading...

Citește și

GORJENI, trataţi ca nişte SCLAVI în Islanda. APEL către PARLAMENTARII de Gorj

20 de gorjeni, plecați la muncă în Islanda, cer cu disperare ajutor autorităţilor după ce …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.