duminică , 23 februarie 2020 - 16:54

Vezi câți elevi din Gorj sunt ANALFABEȚI

elevi-la-scoala

Peste 700 de elevi din învățământul primar și gimnazial din Gorj sunt analfabeți. Conform conducerii Inspectoratului Școlar Județean Gorj, majoritatea copiilor care nu știu să scrie și să citească provin din mediul rural.

O analiză realizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) arată că peste 700 de elevi din clasele a III-a și a IV-a nu știu să scrie și să citească. Aceștia au luat deja legătura cu directorii de școli, unde sunt probleme, pentru a se organiza ore suplimentare cu copiii analfabeți. „Majoritatea copiilor care nu ştiu să scrie şi să citească provin din mediul rural şi sunt în clasele a III-a şi a IV-a, dar şi din clase mai mari. Avem o analiză realizată la Inspectoratul Şcolar Judeţean din care reiese că peste 700 de elevi din diferite clase, dar, în special, de la învăţământul primar, nu ştiu să scrie şi să citească. Eu mi-am propus ca în acest an şcolar să reducem această cifră. Am luat legătura cu directorii de şcoli. Se va discuta cu învăţătoarele și cu profesorii. Se va lucra suplimentar cu elevii care încă nu ştiu să scrie şi să citească”, a declarat Ion Ișfan șeful ISJ.

62 de unități de învățământ în mediul rural

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, numărul total de unităţi şcolare din judeţ este de 112, inclusiv Palatul Copiilor, din Târgu Jiu. Cele mai multe şcoli şi licee de pe raza judeţului se află în mediul rural. Este vorba de 62 de unităţi de învăţământ. Acestea găzduiesc însă mai puţin de jumătate din numărul total de elevi care învaţă în şcolile din Gorj. Astfel, în grădiniţele, şcolile primare şi gimnaziale şi în liceele din mediul rural sunt înmatriculaţi 21.913 copii, diferenţa învăţând la unităţile de învăţământ din oraşe. Trendul din ultimii ani este de scădere a populaţiei şcolare, însă, în anumite localităţi, cum ar fi Târgu Jiu, se înregistrează creşteri uşoare, în special al numărului de copii care intră în învăţământul preşcolar.

Loading...

Citește și

ARGUMENT privind crearea Centrului „Constantin Brâncuși” al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu

Moștenirea artistică lăsată de Constantin Brâncuși a intrat în conștiința umanității ca unul dintre reperele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.