Vezi ce se întâmplă cu CEO în următorii 30 de ani! Ce spune Boza despre Strategia Energetică a României, publicată de Ministerul Energiei


Proiectul Strategiei Energetice a României 2018-2030, cu perspectiva anului 2050, a fost lansat, joi, în dezbatere publică de către Ministerul Energiei. În document, capitole importante sunt dedicate realizării unui grup energetic nou, de 600 MW la Rovinari și importanța deosebită a lignitului în asigurarea adecvanței Sistemului Energetic Național în următorii 30 de ani.
Directorul CEO, Sorin Boza, este de părere că cel mai important lucru menționat în strategia energetică îl reprezintă prognoza producției de energie electrică pe bază de cărbune din România până în anul 2050, aspect care relevă faptul că producătorul energetic pe care-l conduce are viitor.

Rolul cărbunelui și …

Producția energiei pe bază de cărbune și Complexul Energetic Oltenia au un rol extrem de important în Stratergia Energetică a României pentru următoarele trei decenii, după cum reiese din documentul dat publicității de către Ministerul Energiei.
” Rolul cărbunelui în mixul de energie electrică va depinde de competitivitatea prețului materiei prime, cu influență directă în prețul energiei produse din această resursă energetică primară. (…) Asigurarea necesarului de lignit pentru funcționarea în condiții de eficiență economică a centralelor electrice se va realiza prin identificarea și deschiderea unor noi perimetre miniere numai în condiții de eficiență economică”, se menționează în document.
Tot cu referire la cărbune, se menționează că acesta este resursa energetică primară de bază în componența mixului energetic, fiind un combustibil strategic în susținerea securității energetice naționale și regionale. ”În perioadele meteorologice extreme, cărbunele stă la baza rezilienței alimentării cu energie și a bunei funcționări a Sistemului Energetic National (SEN), acoperind o treime din necesarul de energie electrică. Resursele de lignit din România sunt estimate la 690 mil. tone [124 mil. tep], din care exploatabile în perimetre concesionate 290 mil. tone [52 mil. tep]. La un consum mediu al resurselor de 4.5 mil. tep/an, gradul de asigurare cu resurse de lignit este de 28 de ani în condițiile în care în următorii 25 de ani consumul va rămâne constant și nu vor mai fi puse în valoare alte zăcăminte de lignit. Deoarece zăcământul de lignit din Oltenia este format din 1-8 straturi de cărbune exploatabile, valorificarea superioară a acestora impune adoptarea urgentă a unor reglementări care să garanteze exploatarea raţională în condiţii de siguranţă și eficiență, cu pierderi minime”, se specifică în documentul elaborat de specialiștii în energie.

… grup energetic nou, la Rovinari

În proiectul lansat în dezbatere publică un capitol important este dedicat realizării unui grup energetic nou, de 600 MW la Rovinari.
”Astăzi, capacitatea netă instalată și disponibilă (inclusiv cea rezervată pentru servicii de sistem) în centrale termoelectrice pe bază de lignit și de huilă este de 3300 MW.
Competitivitatea cărbunelui în mixul de energie electrică depinde de randamentul fiecărui grup, destul de scăzut pentru capacitățile existente; costul lignitului livrat centralei, situat la un nivel relativ ridicat și prețul certificatelor de emisii EU ETS.
Pentru a-și păstra locul în mixul energiei electrice, costul lignitului trebuie să fie cât mai scăzut, iar consumul propriu tehnologic al grupurilor energetice trebuie redus. Noile capacități pe bază de lignit trebuie să aibă parametri supra-critici, eficiență ridicată, flexibilitate în operare și emisii specifice de GES scăzute.
Proiecțiile de preț pentru energia electrică și pentru certificatele ETS indică păstrarea competitivității lignitului în mixul de energie electrică, la un nivel asemănător celui din prezent, cel puțin până în anul 2025.
O importanță deosebită va avea lignitul în asigurarea adecvanței SEN în situații de stres, precum perioadele de secetă prelungită sau de ger puternic.
Durata de viață rămasă a grupurilor existente va depinde de măsura în care reușesc să rămână competitive în mixul energiei electrice și să își îndeplinească obligațiile de mediu.
Pe termen lung, rolul lignitului în mixul energetic poate fi păstrat prin dezvoltarea de noi capacități, prevăzute cu tehnologie de captare, transport și stocare geologică a CO2 (CSC).
Rezultatele modelării indică fezabilitatea, începând cu anul 2020, a proiectelor pentru noi centrale termoelectrice pe bază de lignit cu parametri supracritici, iar din anul 2035 – cu condiția ca acestea să fie prevăzute cu tehnologia de captare, transport și stocare geologică a CO2 (CSC). Modelarea arată că ar putea fi construită o capacitate pe bază de lignit prevăzută cu CSC cuprinsă între 600 MW și 1000 MW.
Astfel construcția unei capacități supracritice pe bază de lignit de 600MW, care să intre în producție după anul 2020, și căreia să-i poată fi adăugată o capacitate de captare și stocare a CO2 începând din 2035, este nu numai necesară, dar și obligatorie pentru asigurarea compoziției mixului energetic cu un cost optim la nivel sistemic.
Grupul va utiliza lignitul furnizat din carierele aflate în imediata vecinătate a obiectivului de investiții”, se mai precizează în documentul citat.
Grupul energetic în colaborare cu un partener privat chinez la Rovinari, cuprins în Strategia Energetică Națională. ”Și Complexul Energetic Oltenia încearcă realizarea unui parteneriat cu un investitor străin pentru realizarea unui grup energetic pe lignit de cca. 600 MW cu parametri supracritici. Acesta este un proiect strategic pentru România și este necesară găsirea unei soluții de finanțare de rezervă (cu sprijinul statului) pentru situația în care parteneriatul public-privat aflat în proces de negociere nu se va materializa în acest an”, se mai arată în Proiectul Strategiei Energetice a României 2018-2030, cu perspectiva anului 2050.

Boza: Lignitul rămâne în continuare o parte semnificativă din mixul energetic și în anul 2030

Președintele Directoratului CE Oltenia, Sorin Boza, a afirmat că publicarea Proiectului Strategia Energetică a României 2018-2030, cu perspectiva anului 2050, pe site-ul Ministerului Energiei este un moment foarte important pentru companie pe care managementul și angajații acesteia îl așteptau cu deosebit interes.
”Acest eveniment vine la exact o săptămâna de când Guvernul României a aprobat Memorandumul ”Mecanisme financiare necesare acoperirii costurilor cu certificatele de CO2 ale CEO, în vederea asigurării securității alimentarii cu energie electrică şi menţinerii capacităţilor energetice pe termen scurt şi mediu în procesul de tranziție către decarbonarea sectorului energetic. Analizând cele prezentate în această strategie rezultă: 1.Lignitul rămâne în continuare o parte semnificativă din mixul energetic și în anul 2030; 2.Un nou grup de 500MWh va fi construit în Rovinari”, a spus Boza.
Șeful CEO a precizat că cel mai important lucru menționat în documentul pus în dezbatere publică de către Ministerul Energiei este predicția pentru energia electrică pe bază de cărbune până în anul 2050. ”Poate cel mai important lucru menționat în strategia energetică îl reprezintă prognoza producției de energie electrică din România până în anul 2050, în care, după modelabile Primes efectuate de către realizatori, energia electrică pe baza de cărbune va trebui să acopere, în anul 2030, cca 20% din producția totala, aproximativ 15.8 TWH, iar în 2050 cca 17% – 14.9 TWh”, a conchis Sorin Boza.

loading...
Loading...

Citește și

Câteva zeci de gospodării inundate într-o localitate din Gorj, după o ploaie care a durat câteva zeci de minute! Autoritățile locale, depășite de situație

O ploaie torențială, căzută marți la ora 19.10, a afectat în mai puțin de o …

17 comentarii

 1. ….un bloc nou de 500 MWh …vai de mw nostru!!!

 2. WOOOW!!!! In sfârșit, după “ atâta frig si ploaie” apare curcubeul pe cerul prăfuit al Gorjului si al energeticii romanești! Da ce ziceți 600! Hai domnule, ca nu va doare gura, nu dati de la voi!! Sa fie de 800, sa prindă toată lumea!! Si cu stocare de carbon!! Asta înseamnă sa ai in vedere si generațiile viitoare, carbonul stocat poate deveni prin voia naturii si metamorfozare geologica, diamante pure! Cand începe construcția NOULUI GRUP ??? Da, cel început de guvernul condus de Gorjanul anului , unul Ponta Viorel! IMEDIAT , după alegerile din 2020😜😜😜!!! Si cand începem sa stocam fumul, ca sa nu mai aruncam banii pe certificate??? Imediat după 2035😜😜😜!! Si sa dea Sfântul, va atrag serios atenția, sa-l uitați cumva de pe lista celor care vor trebui sa taie PAMBLICA( femininul de la PAMBLICAR), pe cel ce semnează geniala strategie! Anton Anton, fara legătura cu construcțiile si betonul! Cum adică, in 2035 v-a avea fix 88 de ani??? Pai si ce bai calicilor, va deranjează un scaun in plus la masa, omul nici nu v-a mânca mult, de băut nici atât, îl așezati lângă nea Nelu!! Da, ăla !! Nu beau si nu mănâncă mult! Acum fara gluma, ținând cont ca si eu voi fi trecută bine, cu voia Domnului, de 70 de ani, va las pe voi sa luați in serios sau in gluma aceasta ……. cum se numește rezultatul gazos al digestiei leguminoaselor… energetică! Proiectul de STOCARE Geologica a CO2, prin compania de proiect GETICA, din care făceau parte in 2007, la data inițierii, Complexul Energetic Turceni, Romgaz si TransGaz, A FOST ABANDONAT in 2013!!! Uniunea Europeană, oferise Românie suma de 836 milioane de euro , reprezentând 85% din valoarea evaluată a studiului( aprox. 1 miliard) , partea romană urmând sa pună la bătaie restul de 15%!!! Geniala “ freza No. 2 “ din guvernul Românie, la fel de proasta ca si celelalte “ freze” , este vorba de numita Plumb “ in picioarele țării” Rovana, a considerat acest proiect, exact cum va spuneam… rezultatul digestiei ! Si pentru ca după portofoliul de la mediu, a trecut la cel cu banii “ bieților pensionari, marea grija a guvernărilor” , a considerat ca partea de cofinanțare le trebuie ei si Olguței la campanie! Nu, nu cea agricolă! Si am renunțat DEFINITIV la PROIECTUL CSC- GETICA!!! O eventuala reluare, pentru ca am părea neserioși, motivul renunțării fiind o explicație ca depozitele de pe teritoriul țării sunt nesigure, ca suntem pe o placa tectonica…😝😜😝😜, ESTE IMPOSIBILA in următorii 30 de ani, pana mor majoritatea celor de la Bruxelles , care au citit ce le-a transmis prostovana!! Ca NU PUTEM STOCA ! Restul??? Cancan!!! Cu riscul sa sara iar la beregata, un motrean, cel fara de diplome😜” , va încurajez cu același îndemn!! Gorjeni, salvati-va!! EMIGRAȚI!! (1) Cluj 2) Oradea.. Timișoara …Toronto! P.S. Toate cele prezentate de mine,reprezintă doar un punct de vedere, fiind una dintre persoanele care s-au ocupat de proiectul GETICA intre 2007-2010!

  • Daca cineva mai gandeste in acest judet ar fi bine daca s-ar gandi la BRUA (trece pe la Turceni si Rovinari). Dar ca sa nu fie concurenta la lignit poate vor face un grup pe gaz, care va avea soarta Chiscani.

  • Eli tu esti de la Turceni !
   Cine se ocupa de la Turceni cu proiectul Daco-Getica? Stim!
   Cine era atunci mai mare peste energia Gorjului din Motru?Stim!
   Daca ne uitam la cum scri,nu pot ramane decat 1-2 persoane ,pentru ca restul nu au rezerva de „capacitate”.

   • Draga, dacogeticule!Punctual : a) Nu, nu sunt din Turceni! In ultimii 40 de ani, am fost de 5-8 ori in localitatea Turceni, niciodată in ultimii 10 ! b) pe dobitocul la care faci referire si care v-a făcut sa credeți ca el hotărăște( vremelnic) soarta Gorjului, l-am făcut in urma dezbaterilor profesionale ( cu profesioniști) , in cursul cărora a încercat sa se bage” in seama”, sa treacă pe lângă mine, chiar si pe lângă un culoar îngust, cu capul in jos! C) nu locuies in Gorj din 2004, impreuna cu soțul meu locuiesc pe alt meridian! Incerc,prin atitudine , sa contrazic constatarea genialei Ana Blandiana ca, “ Suntem un popor vegetal, De unde altfel liniștea/ In care așteptam desfrunzirea?” Adicătelea , ai concluzionat tu ca, sunt vreun fost “ yesman” de-al lui Mantog? Chiar asa proasta impresie produc? Te-ai scremut sa “ demaști “ pe “ cine spune” 😜Dar, de “ ce spune” , ai vreo părere? N-ai ghicit , pecenegule! Mai încearcă…..

    • Nu am date cu privire la ce spuneti dumneavoastra.Este posibil sa fie asa.Ce mai trebuie sa spuneti dvs.,daca tot ati avut legatura cu proiectul,este ca acesta era legat de grupull 6 .Implementau un CSC pt un grup care nu mai urma sa functioneze?!Credeti ca nu se stia situatia,dar se spera ca da UE si banii pt un grup nou?
     La ora asta grupul 6 nu mai exista,atunci pt ce facea CSC-ul!
     Teoretic puteau sa faca CSC si pentru alt grup.

  • La obiect si in tema,ca intotdeauna, stimata doamna Elena!…acum vreo 10 ani un lider de sindicat se tot lauda cu tipul asta de stocare a CO2 la SE Turceni….mai mult ,loaza incerca sa intre in detalii tehnice ,fara a stapani notiuni elementare de chimie…dupa alte cateva luni de tacere, vreo 2-3 televiziuni centrale au difuzat pana la saturatie un documentar,care prezenta un experiment american de stocare a CO2, realizat la o centrala americana….concluzia a fost ,ca stocarea gazului in rezervoare subterane este periculoasa,gazul putand ajunge in locuintele americanilor,datorita unor fisuri ….personajele principale ale filmului ,2 indieni navajo,explicau ziaristilor cum gazul a intrat in wigwamurile proprii,norocul lor a fost ca ei fusesera plecati la carciuma,iar copiii la facultate,neveste nu aveau ,din cauza betiei lor ,femeile plecasera in tribul Sioux…lasand la o parte gluma ,procedeul de stocare a gazului reprezinta singura modalitate de a mentine in viata energetica fosila ,desi este scump ,merita sa fie realizat pe banii altora….unii chiar l-au realizat ,tot prin America de Nord…..ah, uitasem ,mult mai tarziu am aflat ca acel documentar fusese realizat prin 1980…

   • Va contrasalut, stimate domn! In pofida veșnic-valabilului , “ cu câțiva ghiocei pe coasta, nu bagi cojocul la păstrare “ , mai păstrați o fărâma de optimism ca se mai poate schimba ceva in soarta societății gorjenesco-romanești? Citiți elucubratiile lui Matei sub acoperirea unui biet “ motrean” ! Omul e cinefil, si-amintește o pelicula clasica , care i-a format opinii si modelat caracterul ! Noi dezbatem despre surcele, el arunca floricele! Naționalist pana la moarte, cu poticniri nătânge de imitație semianalfabeta a exprimărilor “ tribunului” ! Apa , răul , ramul! Sa nu uit, neamu’ ! Neamu’ prost, bine-nțeles! 😜😜😜 De unde sa știe grobianul, ca m-am născut intr-un sat in care naționalist-comunismul, n-a răzbătut niciodată! Si nici C.A.P -ul n-a avut finalitate! Bunicul meu si bietul Nuicu, au avut proasta inspirație sa-si pună la porți o pancarda pe care scria” Pana aici, democrația socialista! De aici încolo, comuna …. “ Bunicul meu mi-a povestit ulterior ca ambii s-au pricopsit cu cate o deviațiatie de sept, si cu plata dureroasa, nefiind asigurați, a oricărui consult medical!Bai, Matei ! Rămâne cum am stabilit! Stai dracului in rândul tău, al semidoctilor făuritori de titluri” Vezi ce …”

    • E adevarat!Cum sa discutam despre „strategia energetica a Romaniei”,noi,niste „parliti” care chiar am „dat tarii carbune” ,sa o lasam pe „meseriasa” specialista,”aeronavetista geniala”,e drept „,decazuta in „mizerie”,ajunsa” in timp „specialista” si in minerit, energie,mediu,certificate de carbon,etc. si”anticomunista” dupa bunic(!),sa ne invete,sa ne dea lectii si poate ne spune si pe cati bani „subti” din Gorj ,pentru ca apoi sa urle „emigrati,emigrati…”Stai linistita,ca toti cei care au jefuit tara asta de mai bine de 2000 de ani incoace,au platit amarnic,ei si tot neamul lor, cu atat mai mult,cu cat,acum,pentru prima data in istorie,ati facut din romani migrantii lumii,epigonilor…!!!

     • Calm,domnu’,calm!…orice individ ,fara prea multe diplome,care intamplator trece prin zonele miniere,constata suferinta majora in care se afla aceasta activitate….carbune putin,pulberi multe,zgomot teribil,oameni bolnavi,sanatatea lor fiind confiscata sub diverse lozinci de catre” specialisti”si politicieni….carbunele nu este fabricat de ”miner”,el doar il scoate,uneori cu sacrificii,pt. a face fericite cuibarele de omizi paroase si roiurile de lacuste din preajma mult trambitatului sistem energetic national, devenit de ceva vreme un sistem discretionar,capabil sa cocoseze atat pe cetateanul roman cat si bugetul tarii…de fapt asta este interesul primordial si nu perfectionarea energeticii pe baza de carbune,care presupune ceva cheltuiala ,la bani,la minte,dar mai ales la patriotismul la care faceti referire…Orice cetatean roman este cu adevarat erou,atunci cand are indrazneala sa vorbeasca despre samalvolniciile la care este supusa tara sa in conditiile in care pregatirea sa il face credibil,mult mai credibil decat turma de profesionisti vasali regimului postdecembrist…nu toti jefuitorii Romaniei din ultimii 2000 de ani au platit scump,cei mai mari au fost ingropati pe sest sau cu onoruri militare in curtile manastirilor si bisericilor celor mai importante din cultura romaneasca….altii zac ca si conturile lor in tari ,al caror cer nu a fost impregnat cu praf de lignit si steril…strategia aia energetica este colosal de ambigua,semn al neprofesionalismului, a fost scrisa dupa principiul ”hartia suporta orice,iar noi avem cel mult 4 ani de stat aici”….aveti dreptate,indemnul la emigrare al doamnei ,pare desuet ,din simplu’ motiv ca nu mai are cine….poate minerii…in calitatea mea de nespecialist miner am dreptul sa nu cred,cu dovezi palpabile in ceea ce spune activistu’ deghizat in ”specialistu”’….este ceva timp de cand ultimul mare specialist in minerit a disparut…

  • Felicitari pentru comentarii

 3. Domnu Boza ,care mix de energie ?in tarile dezvoltate si civilizate mixul de energie este in societati de productie nu pe piata energiei.Dupa atatea deplasari in strainatate ,cred ca puteti fi mai sincer .Sa reamintesc de cand se discuta grupul nou de la Rovinari ? de cca 12 ani .Parca mai ieri guvernul a semnat un memorandum si sa dus cu jalba in mana la Bruxelles sa va ierte de 180 mil EURO.Poate ne spuneti rezultatul.Oricum nu are importanta , pentru ca in 2019 veti avea nevoie de 300 mil EURO,bani care se duc inafara tarii,in loc sa finantati blocul nou.Cate grupuri energetice realizati ,din 2007 pana in prezent, pe banii care sau dus pe certificate de CO2 ?Cu cativa ani in urma ati avut un angajament al unui ministru ME , ca veti primi a societate hidro ? de ce nu sa finalizat ?Pai mai aveau ,,baietii destepti,, energie electrica pentru export la costuri sub costuri ? Carbunele este si va fi sigur pana in anul 2050 baza SEN si unul din principalii producatori care pot prelua distorsiunile din SEN care le produc pornirea si mai oprirea morsitilor regenerabile.Va reamintesc ,dar precis cunoasteti,ME a aprobat si finantat un grup la Romgaz (Iernut),oare de ce pana acum nu sa rezolvat problema grupului nou la Rovinari ?parerea mea este ca sunt ori incompetenti,ori nu ii intereseaza ,ori amndoua.Este aceeasi situatie cu gr.3-4 Cernavoda , unde de 18 ani se chinuie sa le realizeze ,timp in care investitia sa dublat.Cred ca ar trebui sa cititi mai bine strategia, sa o puneti in analiza personalului,ca aveti oameni capabili si ar fi bine sa-i ascultati si sa solicitati ca in strategie sa se prevada obiectivele prioritare ale CEO si fffffff important modul de finantare.Daca aveti timp poate analizati cate obiective sau realizat din strategia energetica aprobata in 2007 (care este mult superioara proiectului prezentat acum) ca sa vedeti in ce masura actualul proiect este sau nu realizabil,sau rezolva problema automobillelor electrice si centralelor de apartament in blocuri construie acum 50 de ani.

 4. Ma amuza obsesia unei forme de viata si imi trece prin minte titlul unui film romanesc de prin 2012,daca nu ma insel, „Sunt o baba comunista”,dar pe care instinctul meu il percepe ca:”Sunt o baba turnatoare,securista,sub acoperire care ma autodetonez etc”.Sa ne intelegem,cred ca peste 90% din cei din SRI,sunt patrioti adevarati,oameni capabili si dispusi sa se sacrifice pentru tara,problema tarii acesteia este ca a fost napadita de o pelagra formata din fosti securisti de mana a 15 a,de turnatori jegosi care pentru 30-50 de arginti(sic!) si-au turnat prietenii,colegii,chiar si familiile,si „eminente cenusii” fara scoala adevarata,dar cu grade multe de „colonei si generali cu multe stele”!Exemple:Oprea,Coldea,Kovesi,etc.,sau „sub acoperire” :Ponta,Ghita,Ciolos,etc.,toti cu gura palnie la bugetul tarii!Termenul pelagra nu este intamplator,l-am ales ca chiar daca se traduce ca piele grosa,pentru lepre,il asociez cu”pielea obrazului” sau a simtomelor mentale ale bolii,bineanteles la figurativ,sau ca sitagma poetica(sic!) „Vremea impostorilor”…!!!Cat despre diversiunea de doi bani,intoarsa acum „ca la Ploiesti”,cu „Cluj,Oradea,Timisoara…Toronto” !,pentru fraieri,ora exacta in tara asta se da de la Bucuresti,chiar daca „grupurile” sunt la Cluj…!Si inca ceva,chiar daca umblu mai mult pe „alte meridiane”,cand ajung,ce e drept deocamdata destul de rar in Motru,mi se umple inima de bucurie,pentru ca sunt un roman,un gorjean adevarat,nu o lichea care picura zi de zi otrava,ura,dezbinare,diversiune,etc.

  • „UN MOTREAN” Doua comentarii, postate cel mai probabil, de la același calculator din redacție! În timp ce unul o acuză pe Elena ca face parte dintr-un regn oarecare dintr-o clasă inferioară și probabil în mintea lor, unicelulara( 99,999(9) matei) , celălalt ” un motrean” sare direct la una dintre cele mai cunoscute îndemnuri hei-rupiste😁 Țării, ( bietei noastre țărișoare) Cat mai mult cărbune! Doi, și amândoi la fel de prosti! Citiți ce scriu, când scriu, Elena și Enceladus și când nu înțelegeți, mai cititi odată! Și dacă taceati ” motrenilor” , filozofi pareai! Asa…ați ratat!

 5. Daca s-ar dori , cu adevarat , ca CEO sa ramana viabil si sa continue sa produca energie pe baza de carbune guvernantii nostri l-ar integra urgent intr-un Holding alaturi de 2-3 entitati hidro de capacitate medie-mare.
  Altfel CEO va disparea de la sine din piata ,in mai putin de 5 ani in contextul actual si viitor al implementarii conditiilor tot mai stricte legate de protectia mediului. Sau se va faramita din nou si ,,scapa cine poate”!

  • Singurul „complex” adevarat a fost „Rovinari”.Complexul Rovinari ar putea rezista si unui cost de 40 de euro la certificat si conditiilor de mediu.Daca s-ar rezolva problema exproprierilor si s-ar ajunge la un cost al tonei de carbune in jur de 40 de lei coroborat cu performanele actuale ale termoncentralei ar putea rezista fara probleme.
   Tineti cont ca in ultimii ani celelalte au consumat numai putere de 1500-1600 kcal/kg !

 6. Nu va hazardati cu grupuri noi,Rovinari…etc…paradoxul e ca nu avem suficient carbune…cariera Rovinari se inchide,urmeaza Pesteana,Tismana si Rosia sunt aproape blocate,Pinoasa urmeaza…si pentru ca sunt necesari cel putin 5 ani pana sa redeschizi carierele e posibil ca timpul sa nu mai aiba rabdare cu noi…da poti sa sti…o data se trezeste Anton Anton si trece termo pe gaz…ca doar asta stie(in afara de …betoane)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: