Vezi de ce au protestat angajații SJU Târgu Jiu! Capotă: „A fost un protest spontan al anumitor asistente și infirmiere”


Mai multe asistente medicale și infirmiere angajate al Spitalului Județean Târgu Jiu au protestat ieri. Angajații spitalului sunt nemulțumiți de faptul că au încasat salarii mai mici față de luna februarie.

„Sincer să fiu, eu, împreună cu toată conducerea, eram plecați la Consiliul Județean cu niște documente pentru modernizarea secției UPU și am fost sunat să mi se spună că există un protest spontan. Am plecat pentru a veni să stăm de vorbă cu oamenii. La momentul în care am ajuns noi, nu mai era niciun angajat al spitalului la acest protest. Am luat legătura cu președinta Sindicatelor Sanitas și am rugat-o să vină să stăm de vorbă pentru a vedea care sunt nemulțumirile. Dumneaei ne-a spus că a fost un protest spontan al anumitor asistente și infirmiere din cadrul ambulatorului care se referea mai mult la procentul de sporuri de sâmbătă și duminică, adică procentele pe care le-au pierdut. Eu i-am explicat și dânsei și în ședința cu șefii de secție și asistenții șefi că soluția găsită de noi a fost să alegem o soluție compensatorie pentru această lună ca să putem lua salariile și să ne încadrăm în procentul de 30% impus de art.25 din legea 153/2017 și a trebuit să găsim o soluție, așa că am diminuat din sporurile de sâmbătă, duminică și din sporurile la orele de gardă ale medicilor pentru a putea să calculăm și să fim siguri că niciun angajat din cadrul Spitalului Județean Târgu Jiu nu va pierde la venitul net din luna martie față de luna februarie. Spre exemplu, dacă o infirmieră avea 1.900 de lei în luna februarie, după calculele realizate, aceștia pierdeau 300 sau 400 de lei, așa că am luat hotărârea de a adăuga niște compensații ca să nu piardă nimic față de luna februarie. În cursul lunii aprilie, o să începem să facem toate calculele pentru a se găsi o nouă formulă prin care s-ar schimba regulamentul și să putem să aplicăm sporurile pe fiecare categorie profesională. Recunoaștem că au existat și greșeli, chiar astăzi am fost semnalat de domnul președinte al Ambulanței, domnul Niculescu, că anumite persoane au sesizat că unii au primit mai puțini bani față de luna februarie, am recunoscut că se pot face și greșeli, e volum mare de muncă la aproape 1.300 de salariați, însă toate greșelile se vor corecta. Deja am anunțat angajații de la Resurse, care fac toate verificările și, unde sunt asemenea cazuri, vom veni luna viitoare cu diferența pe lângă salariu”, a declarat Gigel Capotă, managerul SJU Târgu Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

PEDICHIURA lui Rotaru, SUBIECT de GLUME. Tudor: E un nou OBIECTIV TURISTIC în Târgu-Jiu

Viceprimarul Târgu-Jiului, Adrian Tudor, a lansat o serie de ironii la adresa primarului Marcel Romanescu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.