Vezi unde găsești locuințe la prețuri accesibile

anuntr

Tinerii care încearcă să își cumpere o locuință se lovesc de cele mai multe ori de imposibilitatea de a obține un împrumut bancar din cauza veniturilor pe care le au. Este greu să găsești banii necesari pentru a cumpăra un apartament în municipiul Târgu-Jiu, astfel de locuințe fiind destul de accesibile în Rovinari, Bumbești-Jiu sau Țicleni. Prețurile caselor nu au scăzut, iar terenuri convenabile la preț puteți găsi la periferia orașelor sau în mediul rural.

Prețurile apartamentelor nu au scăzut, deși unii spun că în apropierea sezonului rece poți obține, în calitate de cumpărător, un preț bun. De exemplu, pe site-ul Agenției Imobiliare Domina din Târgu-Jiu, unul dintre cele mai scumpe apartamente scoase la vânzare costă 300.000 euro. Un apartament cu patru camere din centrul municipiului Târgu-Jiu se vinde la prețul de 265.000 lei, iar unul cu două camere, tot în zona centrală, ajunge la 50.000 euro. La Bumbești Jiu, un apartament cu trei camere costă 75.000 lei, la același preț se vinde unul cu patru camere din orașul Rovinari. Dar, la Rovinari, în funcție de zonă, un apartament cu patru camere ajunge și la 90.000 lei, iar unul cu două camere în Țicleni, se vinde, prin agenția imobiliară, cu 75.000 lei. Pe site-ul agenției, cel mai scump apartament este descris ca fiind spațiul perfect pentru o familie, dar și un imobil care poate fi închiriat. Apartamentul are propriul garaj, cu două locuri de parcare, centrală termică, aer condiționat și multiple alte îmbunătățiri. Deși anunțul a fost postat la mijlocul lunii octombrie, imobilul nu a fost încă vândut. Un apartament complet utilat și mobilat, cu trei camere și situate la etajul III, din orașul Rovinari, se vinde la 98.000 lei. Are o suprafață de 65 mp. La Târgu-Jiu, o locuință cu aceeași suprafață ajunge la 40.000 euro; astfel, apartamentele din municipiul reședință de județ rămân cele mai scumpe din Gorj.

Casele rămân scumpe. Unele, chiar extrem de scumpe

Cea mai scumpă casă/vilă scoasă la vânzare pin Agenția Domina este una din Târgu-Jiu, de pe strada Geneva. Are 16 camere și costă 450.000 euro. O altă locuință destul de scumpă, cu doar patru camere și o suprafață de puțin peste 100 mp, este un imobil de pe strada 11 Iunie, care este vândut la prețul negociabil de 144.000 euro. Tinerele cupluri cu un salariu de 1.000 lei/lună nici nu îndrăznesc să se gândească la visul de a putea achiziționa o asemenea locuință. Nici vilele din comunele învecinate municipiului Târgu-Jiu nu au prețuri foarte accesibile: de exemplu, la Dănești, în satul Bucureasa, la doar 2 km de Târgu-Jiu, o casă cu patru camere și terenul de 1.000 mp costă 105.000 lei. Pentru tinerii cu salariile amintite mai sus, o șansă de a-și cumpăra locuințe o reprezintă bunurile scoase de bănci la executări silite, care au, de obicei, prețuri mai mici.

460 de euro mp de teren!

460 de euro costă un metru de teren intravilan situat în buricul municipiului! „De vânzare teren intravilan, situat în Târgu Jiu, strada Mihai Eminescu (zona Ultracentrală), vizavi de Parcul Central, are o suprafață de 130 mp, cu deschidere la strada de 14 m; toate utilitățile: apă, curent, gaze, canalizare. Pretabil pentru diverse activități comerciale. Preț 60.000 euro”, scrie pe site-ul agenției Domina. Tot la Târgu-Jiu, costă 68 de euro pe strada Ecaterina Teodoroiu, iar pe Calea București se vinde și cu 98 euro/mp. Unul dintre cele mai piperate prețuri este cel de 160 de euro/mp de teren intravilan, situate în Târgu-Jiu, pe strada Mihail Sadoveanu. Cei interesați pot găsi și terenuri la prețuri între 9-15 euro/mp în Iezureni, Preajba sau Drăgoieni. Metrul pătrat de teren intravilan, situat chiar în centrul localității Rovinari, se vinde, prin agenție, la 52 de euro. „Avem 22.000 lei. Pentru noi este o sumă serioasă, căci am strâns-o cu greu. Avem un salariu mediu, adică eu 1000 de lei, iar soția 800 lei. Din ce am reușit să punem deoparte, am strâns acești bani în trei ani de zile, plus că ne mai rămăseseră de la nuntă cam 10.000 lei. Este greu. Mizăm și pe un împrumut, dar asta peste vreo doi ani. Am vrea să luăm un teren de banii ăștia și apoi să strângem până când vom putea face împrumutul. Pentru, noi, ca familie tânără, este greu. Nu ne dăm bătuți. Vom vedea ce vom face! Continuăm să căutăm terenul potrivit și de banii pe care îi avem”, a spus Dragoș, un tânăr din Târgu-Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

Boza, înlocuit cu Burlan! „Am avut încredere în unii oameni care nu merită!” Președintele CS: Unul din motivele revocării, legat de modul de selecție și numire a domnului Boza!

Consiliul de Supraveghere (CS) al Complexului Energetic Oltenia l-a revocat, luni, 27 ianuarie a.c., pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.