Vicele FNME, Dumitru Pârvulescu, susține că încasează cotizaţie pe chitanţă de la 600 de sindicalişti

dumitru-parvulescu

Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, este de acord cu eliminarea posturilor de inspector social şi spune că, personal, nu are niciun fel de problemă să se descurce cu sumele strânse doar din cotizaţiile membrilor de sindicat. Pârvulescu este de părere că liderii de sindicat care pledează în continuare pentru păstrarea posturilor de inspector social au probleme cu asigurarea veniturilor la sindicatele de bază pe care le conduc sau cheltuie nechibzuit banii minerilor şi energeticienilor.

De aproape doi ani, sindicatele din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie au probleme cu încasarea cotizaţiilor din partea minerilor şi energeticienilor. Administraţia a luat decizia de a reţine cotizaţia pe statul de salariu doar la sindicatele care au putut dovedi cu acte că deţin numărul de membri pe care pretind că îl au. Astfel, doar un număr restrâns de sindicate au putut beneficia de pe urma banilor reţinuţi de administraţie cu titlul de cotizaţie sindicală şi, ulterior, viraţi în conturile sindicatelor.

600 din 900

Dumitru Pârvulescu a mai spus că, în momentul de faţă, au loc periodic permutări de salariaţi de la un sindicat la altul, în funcţie de dorinţele angajaţilor şi de ce mesaje primesc aceştia de la lideri. Pârvulescu a declarat că nu are niciun fel de problemă de incompatibilitate în negocierea contractului colectiv de muncă sau de a participa la alte negocieri cu administraţia Complexului Energetic Oltenia, întrucât este plătit de sindicate şi nu de şefii companiei: „Cei care ţin la posturile acestea de inspectori sociali au probleme cu banii strânşi din cotizaţii. Acum depinde şi cum s-au obişnuit să cheltuiască. Eu nu am niciun fel de probleme la sindicat. Suntem trei oameni care luăm salarii de la sindicat, iar restul sunt încadraţi în muncă. Mi se pare corect pe undeva ca cei care participă la negocieri cu administraţia să nu fie plătiţi de administraţie. Unii poate se simt datori din acest punct de vedere şi nu mai acţionează cum trebuie. Este bine ca sindicatele să îşi facă datoria fără niciun fel de constrângeri de orice natură ar fi acestea. Eu nu am probleme cu fondurile şi nu am nevoie de vreun post de inspector social. Cei care nu sunt de acord cu desfiinţarea au probabil probleme. Pe luna ianuarie, de exemplu, am avut cotizaţii strânse pe chitanţier. Au fost 600 de cotizaţii achitate dintr-un total de 900 de membri. Acum nu poate fiecare să plătească lună de lună, dar când ia decizia să plătească, plăteşte. Oamenii nu sunt constrânşi şi ştiu că este nevoie de cotizaţii ca un sindicat să existe şi să îşi facă treaba. Colectăm cotizaţiile pe chitanţier şi ne descurcăm. Eu am gestionat fondurile cum trebuie şi avem bani să asigurăm activitatea curentă la organizaţie”, a declarat Dumitru Pârvulescu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie.

Săptămână decisivă pentru sindicate

Sindicatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia au decis să negocieze în această săptămână contractul colectiv de muncă şi să încerce să îl semneze cât mai repede. Liderii de sindicat au luat decizia de a semna un contract colectiv de muncă pentru a avea o stabilitate la nivelul societăţii şi o predictibilitate. Rămâne de văzut cine va face cele mai multe concesii în procesul de negociere, respectiv administraţia sau sindicatele. Cert este că sindicatele sunt dispuse să semneze un contract colectiv de muncă apropiat cu cel din 2014 şi ar fi de acord şi cu cele 3.000 de disponibilizări. Problema în privinţa disponibilizărilor este că reprezentanţii sindicatelor doresc să aibă o situaţie exactă a celor care vor pleca din cadrul companiei, pe subunităţi, cariere, tipuri de personal şi aşa mai departe, pentru a nu se genera un dezechilibru în companie. De asemenea, motivaţia semnării cât mai rapide a unui contract colectiv de muncă ar fi aceea că documentul ar genera o siguranţă, măcar pentru un an, în rândul salariaţilor. În intervalul respectiv de timp, sindicatele ar avea timp să îşi pregătească o strategie de negocieri cu administraţia Complexului Energetic Oltenia pentru anul viitor, în funcţie şi de cum va evolua economic în cel de-al doilea semestru al acestui an.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.