Vicele liberal de la Stănești, reclamat la ANI, din primărie!


Liderul PNL Stănești, Apostu Dumitru Tănase, are probleme serioase cu Agenția Națională de Integritate, după ce a fost reclamat la ANI pe motiv de incompatibilitate. Reclamația la ANI s-ar fi făcut de o persoană din primărie care cunoștea că liberalul nu a renunțat la preluarea mandatului la un PFA și nici la firma proprie la care era administrator curator. Asta, în termenul stabilit de lege.

Viceprimarul comunei Stăneşti, Apostu-Dumitru Tănase, a fost declarat incompatibil de către AgenţiaNaţională de Integritate, iar liderul PNL Stănești a aflat abia din presă vestea respectivă. Omul bănuiește o salariată a primăriei pentru reclamația făcută la ANI, cu atât mai mult cu cât Agenția nu a cerut declarațiile de avere și interese ale alesului local.
Vicele este declarat incompatibil pentru că „începând cu data de 23 iunie 2016 deține și exercită simultan funcția de viceprimar și calitatea de persoană fizică autorizată -Apostu-Dumitru Tănase Persoană Fizică Autorizată. De asemenea, în perioada 23 iunie – 08 noiembrie 2016, simultan cu funcția de viceprimar a deținut și funcțiile de administrator și curator special al S.C. MiobetyCom S.R.L. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003″, au anunțat reprezentanții ANI.
Alesul PNL va contesta, cu siguranță, decizia ANI, iar procesul va dura până când vicele își va termina mandatul.

A renunțat doar verbal!

Interesant este că viceprimarul de Stănești a precizat, în august 2016, într-un interviu pentru Gorj-Domino, că a renunţat să mai administreze firmele în momentul în care a devenit viceprimar. De acestea se ocupă cei trei copii, împreună cu soţia sa, mai declara la acel moment liberalul.
„De firme se ocupă acum copiii, familia. Eu am crezut că pot să fac ceva pentru localitate şi de aceea am renunţat la afaceri pentru a veni la primărie. Am doi băieţi şi o fată. Băiatul cel mare are 27 de ani, fata are 21 de ani, iar băiatul cel mic are 19 ani. Soţia este asistent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Pentru mine am făcut destule şi vreau să fac ceva şi pentru comuna aceasta. Acum vreau ca împreună cu domnul primar să avem un aport la dezvoltarea comunei. Viziune avem şi sunt sigur că vom reuşi să facem ceva pentru comună”, a spus Dumitru Apostu.
Acesta a început, de altfel, să facă comerţ în anul 1994, vânzând în piaţă haine şi încălţăminte aduse din Bucureşti. Încet, încet a strâns bani şi şi-a deschis propriul magazin în satul Curpen. „În 1973 am terminat o şcoală profesională. Am lucrat ca strungar. Mi-am făcut liceul, am făcut şcoala de maiştri. Am lucrat ca maistru la Grimex. După aceea am plecat în privat. Mi-am făcut firme şi m-am ocupat de firme până în momentul în care am obţinut postul de viceprimar. Firmele mele activează în domeniul comerţului şi în construcţii. Am început în 1994 cu o masă în piaţă. Vindeam încălţăminte, îmbrăcăminte adusă de la Bucureşti. Mergeam în bâlciuri, târguri. După aceea am luat în Rodna două standuri şi vindeam marfa acolo. Între timp, mi-am construit la Curpen un magazin mixt şi un cafebar. Am pus bazele comerţului în Curpen. Mi-am făcut şi firmă de construcţii. Am mers şi pe proiecte de subzistenţă. Mai departe nu m-am extins, am rămas la nivel local”, a declarat viceprimarul Apostu, cu doi ani în urmă, pentru Gorj-Domino.

loading...
Loading...

Citește și

ANCHETĂ a IPJ Gorj, în cazul selecției directorilor Transloc SA! Polițiștii SICE au descins la sediul societății, după ce acționarii au stabilit că procedura s-a făcut cu încălcarea legii!

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) …

Un comentariu

  1. Ați făcut din Stanesti un mic Las Vegas! Vai de capul vostru…V-ați făcut copiii directori la Căminul Cultural sa furați banii din impozitele oamenilor hoților. Ați dat funcții la neamurile fostului primar ca era amarat. …..Și v-a învățat contabila cum sa furați mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: