Vicepreședinte FNME: Noul CCM are și multe părți bune

miting-protest-mineri59

Liderul Federației Naționale Mine Energie, Dan Pârvulescu, explică de ce nu a semnat contractul colectiv de muncă din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia și sindicatele din minerit și energie au semnat, la începutul acestei săptămâni, contractul colectiv de muncă pe anul 2015, după luni bune de negocieri și tensiuni. Deși a fost parafat de reprezentanții a celor patru federații sindicale din CEO, unii lideri FNME nu și-au pus semnătura pe document. Vicepreședintele Federației Mine Energie, Dan Pârvulescu, susține că nu a vrut să semneze pentru diminuarea primei de vacanță, tăierea biletelor de odihnă și tratament și pierderea hranei de protecție. Nici cuantumul plăților compensatorii nu a fost unul mulțumitor pentru liderul sindical. „Am spus clar că nu voi semna nicio diminuare de drepturi, atâta timp cât productivitatea muncii crește în 2015. Nu sunt de acord cu anumite clauze din contract, asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu CCM-ul, care are și multe părți bune. Este vorba despre drepturile tradiționale: menținerea primelor tradiționale în minerit și energie, securizarea concediului de odihnă, a echipamenului de protecție și muncă, transportul, salariile, tichetele de masă, sporurile. Salariații au și o protecție, în sensul că nu pot fi dați afară ca o măsea stricată. Ioan Feurdean a primit mandatul de a semna CCM-ul de la circa o sută de lideri de sindicat care fac parte din FNME. Dacă nu semna contractul de muncă, Federația Mine Energie era în pericol să dispară, timp de doi ani”, a declarat vicepreședintele FNME, Dan Pârvulescu.

loading...
Loading...

Citește și

IN-CRE-DI-BIL! Fiul patronului cofetăriei din Tg-Jiu unde a fost filmat un șobolan pe perete, numit șef la Protecția Consumatorului Gorj!

Comisarul Constantin Milosteanu, fiul acționarului majoritar al Societății de Alimentație Publică Cofetării Patiserii VENUS SA, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.