VIDEO de tot râsul: Sub egida „Nimeni, nicăieri…și eu sunt aici!”, Bunoaica a vorbit la pereți, la mega-simpozionul despre nimic!


„Licuriciul lignitului”, Nicu Bunoaica, autointitulat ”noul Cozma” al minerilor din Motru, a organizat, joi, la matineu, un așa zis simpozion intitulat ”Dialog social”, însă unele din temele supuse atenției păreau a fi mai degrabă ale unui partid politic, în nici un caz ale unui sindicat.
Deși s-a pregătit de câteva săptămâni să ”prezideze dialogul”, la întâlnire nu a participat niciunul dintre parlamentarii invitați, reprezentanți ai CEO sau primari din zonele afectate de minerit, așa că Bunoaica s-a trezit în situația de a le vorbi doar celor 20 de membri din sindicatul său.
Atât de rău s-au aliniat planetele încât, în spatele lui Bunoaica, pe perete, stătea scris un mesaj care descria perfect tabloul întâlnirii: ”Nimeni, nicăieri…și eu sunt aici!”.

Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului ”Solidaritatea 2013” Lupoaia, a trăit, joi, dezamăgirea vieții sale de sindicalist și vedetă media: demersul său de a organiza o întâlnire, la Motru, intitulată ”Dialog social”, a eșuat lamentabil. Nici parlamentarii, nici reprezentanții CEO și nici măcar primarul municipiului Motru sau directorul EMC-ului din zonă nu au onorat invitația ”noului Cozma”, așa că nici măcar de un selfie n-a fost prilej. Așa că corul (uf!) de aplaudaci și postaci, aflați în slujba lui Bunoaica, a muțit pe feizbuc, nici o fotografie, nici o laudă, nici o preaslăvire a ”licuriciului”.
Doar câțiva din sindicaliștii de la ”Solidaritatea” și doi-trei reprezentanți din linia a doua a partidelor politice au trecut pe la mega-simpozionul lui Bunoaica, iar acesta a fost pus în postura de a citi spiciul, pe care l-a scris cu greu, la pereți.
Ca un făcut, probabil Mercur e retrograd, în perioada asta, pe peretele din spatele liderului sindical trona un mesaj sugestiv, care reda perfect cadrul rarefiat: ”Nimeni, nicăieri…și eu sunt aici!”.
Totuși, trebuie remarcată prezența, în capul mesei, a lui Ioan Feurdean, omul de bază a lui Bunoaica, fost secretar general și trezorier al FNME, despre care minerii spun că a fost ”sindicalistul în pantofi de lac, care n-a călcat prin carieră”. Printre ”personalitățile” prezente, așezat ca la o ședință de colhoz, ieșea în evidență și Marian Pescaru, membru în sindicatul lui Bunoaica, despre care presa scria, în urmă cu câțiva ani, că, în vremea în care a condus sindicatul salariaților de la ELCFU Motru, a cheltuit cotizațiile membrilor pe țuică și lăutari.
Trebuie menționat faptul că, nici de această dată, mentorul lui Bunoaica, cel care-i dictează textele agramate, Ion Răuț, nu a putut ajunge la întâlnire, fiind preocupat de dosarul penal în care e cercetat pentru abuz în serviciu, din cauza celor 40 de salarii încasate în perioada în care a ocupat, ilegal, funcții de conducere în CEO, dar și de procesul intentat de companie pentru suma de 140.000 de lei, plăți compensatorii pe care trebuia să le returneze producătorului energetic. Probabil și din cauza vechilor apucături, lui Răuț îi place să stea în umbră și va avea ocazia s-o facă, în cazul în care procurorii îl vor trimite în judecată și riscă să fie condamnat la închisoare.
Până atunci, Răuț îi inoculează, sistematic, lui Bunoaica ideea că sindicatul său nu e unul mic, precum un motoscuter gripat, ci o organizație puternică, precum o motocicletă de clasă. Imaginile video sunt mai mult decât relevante: imaginați-vă că motoscuterul e condus de Bunoaica, iar la trombon evoluează Răuț. Elocvent sau nu? 🙂 🙂 🙂

loading...
Loading...

Citește și

DRAMA MICUȚEI SORINA, fetița de numai 8 ani, luată de la familia care a crescut-o și dată spre adopție în SUA, a scos în stradă peste 300 de persoane! Autoritățile statului, IMPASIBILE!

Peste 300 de persoane au protestat, duminică, la Baia de Aramă, empatizând cu familia Șărămăt, …

2 comentarii

  1. E tare di tăt ! Mai ales finalul ,, cu trombonul” !
    Dar ce se întâmplă de nu mai sunt comentarii ? .., a revenit epoca cenzurii !

  2. S-a umplut lumea de prosti care reliefeaza intelepciunea poporului asta :”Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul” !Maine poimaine il vezi pe narod cu sortulet,intocmai ca pe Caldarusa si alti necalificati de dinainte de 1989,ca acum sunt „multilicentiati” pe banii prostilor,dar tabla inmultirii tot nu o stiu,insa doar prin tupeu si nesimtire,in complicitate cu nulitatile puse „directori”,”conduc mase”,care isi merita soarta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: