sâmbătă , 19 octombrie 2019 - 0:19

VIDEO. Dialog halucinant între consilierul Belgher și secretarul Primăriei Alimpești: „Nu ai calitate și am încheiat discuția! Te rog să mă scutești!”


Consilierul local al comunei Alimpești, Leonida Belgher, a încercat, într-una din zilele săptămânii trecute, să afle unde sunt angajații primăriei pe care nu i-a găsit în birouri. Belgher demonstrase în mai multe zile că salariații Primăriei Alimpești nu prea stau la serviciu și, de fiecare dată, când a mers în sediul instituției a găsit birourile goale.
De data asta, cel care s-a opus ca alesul comunității să afle dacă angajații au fost sau nu pontați a fost chiar secretarul instituției, Eduard Gabriel Tomulescu, un individ zelos, a cărui ignoranță dă în clocot și care s-a limitat la câteva cuvinte repetate obsesiv: ”n-ai calitate”. Totuși, secretarul a făcut trimitere și la lege, dar, în opinia sa, Belgher trebuia să arate ”temeiul legal”, nu el în calitate de garant al legalității în instituție (?!).

Condica de prezență, secretul lui ”Polișinel”

Vineri, 29 martie a.c., Belgher, în calitate de ales local a solicitat condica de prezență, numai că s-a lovit de refuzul secretarului Eduard Gabriel Tomulescu, care tocmai luase pauză de țigară, în fața primăriei.”Exclus, Belgher. De aia. Că n-ai calitate!”, a răspuns, tranșant, secretarul, în momentul în care alesul local i-a spus că vrea să vadă condica de prezență.
”Te rog frumos! Nu ai calitate, și am încheiat discuția. Nu ai calitate, nu lucrezi aici. Te rog să mă scutești! Gata! Nu ai calitate,Belgher”, a continuat secretarul și i-a închis ușa în nas consilierului local.

Belgher a continuat să se țină după el prin sediul primăriei și să încerce să-i explice că în calitate de consilier local cere condica. Secretarul Tomulescu a continuat pe același ton: ”Și ce dacă. Nu ai calitate să umbli în condica de prezență. Am încheiat discuția. Nu ai calitate, Belgher și nu ești ordonator de credite”.
Într-un final, Tomulescu și-a amintit că există o lege, dar pe care n-o cunoaște, așa că a schimbat tonul, de la ”nu ai calitate!” la ”arăți temeiul legal!”.
”Faci cerere scrisă, arăți temeiul legal și stăm de vorbă apoi. Nu poți să vezi. Nu ocolești legea, nu ai cum!”, a proclamat secretarul.
Consilierul Belgher a susținut, în continuare, că dorește să știe unde sunt anumiți salariați și i-a nominalizat pe cei absenți, în acel moment, din instituție. Dialogul dintre secretar si consilierul local a avut loc pe holurile instituției, în timp ce secretarul aproape că alerga, pentru a scăpa cumva de Belgher.
Fără să indice el, în calitate de secretar, legea care-i interzice consilierului local să se intereseze unde-și fac serviciul salariații absenți din instituție, dar consemnați ca fiind prezenți în condica de prezență, Tomulescu a continuat cu aceeași lipsă de logică: ”Să-l întrebi pe primar, ca ordonator principal de credite. Nu ești de la ITM. Nu ai calitate, Belgher să vezi așa ceva. Sunt date cu caracter personal, inclusiv numele și prenumele”, și-a încheiat secretarul așa zisa argumentație, în timp ce a ieșit, din nou, din primărie.

Cinci procese cu primăria pentru sporuri

Trebuie precizat că, prin O.U.G. nr. 53/2017, începând cu data de 07.08.2017, a fost modificat şi art. 119 din legea nr. 53/2003-Codul Muncii în sensul că, ”angajatorul are obligaţia de a ţine la locul de muncă evidenţa orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidenţierea orei de începere şi a celei de sfârşit al programului de lucru, şi de a supune controlului inspectorilor de muncă această evidenţă, ori de câte ori se solicită acest lucru”. Mai trebuie spus că, foaia colectivă de prezență, pontajele, condica de prezență, sunt documente exceptate de la comunicare, însă având în vedere calitatea de ales local al comunității a lui Leonida Belgher, secretarul primăriei putea să-i spună dacă salariații menționați erau prezenți sau absenți, în ziua respectivă, de la locul de muncă.
Există posibilitatea ca secretarul Eduard Gabriel Tomulescu să nu fi știut să indice ”temeiul legal”, în contextul în care, cu ceva vreme în urmă, a fost exclus din Colegiul consilierilor juridici Gorj.
Totuși, atunci când e vorba de interese pecuniare, secretarul Tomulescu s-a întrebuințat serios și a inițiat cinci acțiuni în instanță, de la începutul acestui an, împotriva Primăriei Alimpești și a primarului pentru acordarea indemnizaţiei de hrană, a voucherelor de vacanţă și a sporului pentru condiţii vătămătoare.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: