miercuri , 18 septembrie 2019 - 20:48

VIDEO. INCREDIBIL! Ministrul Muncii, Marius Budăi, crede că minerii au PENSII SPECIALE!


O discuție care a avut loc, marți, 25 iunie a.c., în Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci a Camerei Deputaților relevă, în mod indubitabil, cât de nepregătiți sau prost informați sunt unii membri ai Executivului. La finalul unui dialog pe care deputatul liberal Dan Vîlceanu l-a avut cu ministrul Muncii, Marius Budăi, acesta a propus aviz nefavorabil pentru un amendament privind recalcularea pensiilor românilor cu grupa 1 și 2 de muncă, ignorând argumentația parlamentarului de Gorj și fiind convins că minerii au pensii speciale.

Deputatul liberal Dan Vîlceanu a reacționat, public, după ce argumentele sale, în favoarea recalculării pensiilor pentru persoanele care au muncit în condiții speciale și au avut grupa 1 și 2 de muncă, nu au fost luate în calcul de ministrul Muncii, Marius Budăi, iar la finalul discuției pe acest subiect, în Comisia pentru Buget Finanțe a Camerei Deputaților, membrul Cabinetului Dăncilă a propus ca acest amendament la Legea pensiilor să fie avizat ”nefavorabil”.

”Vă spuneam că o să postez și înregistrarea din Comisia de Buget Finanțe, ca să vedeți cât ține Budăi la pensiile <<părinților și bunicilor noștri>>, pe care-i invocă în declarațiile publice. A fost împotriva recalculării pensiilor românilor cu grupă 1 și 2 de muncă. PSD-ALDE a mințit pensionarii doi ani de zile, iar la final a venit cu o lege care, în realitate, produce niște inechități. Dar nici măcar această lege nu e pusă în aplicare în totalitate. Din 100 de mii de pensii au recalculat circa 40 de mii. Pentru Budăi, acestea sunt pensii speciale!”, a scris Vîlceanu pe contul său de pe o pagină de socializare.

Iată dialogul complet dintre deputatul liberal și ministrul Muncii:

Budăi: De-a lungul timpului s-au făcut tot felul de intervenții asupra legii și s-au creat breșe speciale: pensiile speciale pentru cei de la mină, pensiile speciale pentru Mittal Galați, pensie specială pentru știu eu cine…asta e izvorul problemei. Aici este! Mulțumesc!

Vîlceanu: Domnule președinte, în principiu, putem discuta despre o discrepanță, problema este alta: acești oameni, la momentul la care ei au ieșit la pensie, stagiul complet de cotizare, pentru grupa I de muncă, era 20 de ani. Așa era legea.

Budăi: Nu era stagiu complet de cotizare…

Vîlceanu: Știți de ce?

Budăi: Ăla era un stagiul care era folosit în legislație pentru a se împărți punctajul lor, dar nu era stagiu complet, era doar un stagiu pentru o lege specială.

Vîlceanu: Știți de s-a întâmplat asta? Pentru că oamenii ăștia au ieșit la pensie forțat, nu pentru că au vrut sau aveau vârsta, pur și simplu, când împlineau 20 de ani de vechime, că lucrau la mină, de exemplu, îi scoteau la pensie. Or, acum, în condițiile în care pentru ei, cei pensionați înainte de 2011, vii și spui  «ok, te-am scos forțat cu stagiul ăsta de 20 de ani, dar acum nu-ți mai aplic regula aia cu 20 de ani, îți aplic cu 30 de ani». Practic, îi împarți, ca să-i calculezi punctajul, în loc de 20, la 30, ceea ce nu-i corect. Știți de ce nu-i corect? Pentru că pentru cei după 2011, se împarte la 20, iar pentru cei dinainte de 2011, la 30. Nu e în regulă!

Budăi: Ceea ce discutăm noi, în Comisia pentru buget finanțe, eu am făcut chestiunea asta și precizările astea pentru că am lucrat în domeniu și știu forte bine, cunosc foarte bine acest domeniu, nu e prevăzută, (…) nu avem de unde să luăm banii, nu avem clar o referire a faptului că va depăși sau nu vom depăși deficitul dacă propunem. Eu vă propun, și o să supun la vot, un aviz nefavorabil.

Video

La finele acestei săptămâni, ministrul Muncii, Marius Budăi, se va afla la Tg-Jiu unde se va întâlni cu reprezentanți ai pensionarilor, ai Casei Județene de Pensii Gorj, dar și cu liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia, reprezentanți ai minerilor și energeticienilor.

Marius Constantin Budăi (46 de ani) a fost propus de Liviu Dragnea pentru postul de ministru al Muncii și a fost susținut de organizația PSD Botoșani. Budăi a terminat facultatea la 36 de ani, potrivit CV-ului personal și este președintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaților. Între 2013 și 2016 a fost Director Executiv al Casei Judeţene de Pensii Botoşani, iar anterior a lucrat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani și Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Botoşani.

loading...
Loading...

Citește și

ȘOCANT! A murit în curtea spitalului, după ce două zile la rând medicii de la două unități medicale au trimis-o acasă spunându-i că nu are nimic!

Sincopele din sistemul medical din Gorj sunt tot mai frecvente, iar din cauza disfuncționalității acestui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: