VIDEO | Mărțișoare inedite din lut create de elevi! Vezi minunățiile care le ies din mâini

martisoare-elevi-LUT-(5)

În atelierul de creație al Colegiului Tehnic „Ion Mincu” își desfășoară activitățile creative elevii, alături de talentatul profesor Ana Lupu. Aici nu vin doar elevii de liceu, ci și cinci leve de la Școala Generală Nr. 2 din municipiul Târgu-Jiu care au învățat de la profesorul Lupu cum să modeleze lutul și să îi dea viață în minunate mărțișoare-flori.

martisoare-elevi-LUT-(4)
Profesorul Ana Lupu i-a învățat pe elevii care trec pragul atelierului său ce înseamnă frumosul și în același timp ce înseamnă să fi responsabil. Cele cinci eleve de clasa a VI-a de la Școala Generală „Ecaterina Teodoroiu” vin săptămânal la atelierul profesoarei Lupu și învață noi tehnici de realizare a florilor din lut. Fetelor le place să creeze și au realizat, sub atenta supraveghere a artistei, multe obiecte frumoase. „I-am făcut mamei o inimioară din lut, am făcut mulți trandafiri. Toate lucrările sunt unicat. Sunt migăloase, pentru că sunt destul de mici. Este frumos să modelez lutul, am o stare de bine când lucrez”, a spus Cristina, una dintre cele cinci eleve. „Lucrăm la aceste mărţişoare de câteva luni bune. Sunt obiecte mici, care necesită multă atenţie. Ne-am axat doar pe lut, fără inspiraţie de pe internet sau dintr-o altă sursă. Sunt foarte mulţumită, pentru că sunt mărţişoare speciale create de mine şi de copiii de la cercul de creaţie de la Colegiul Tehnic «Ion Mincu»“, spune profesoara Ana Lupu. Mărțișoarele create de cele cinci eleve și profesoara lor au fost expuse pe 1 martie, la Liceul „Ion Mincu”. „Am expus și câteva vase de lut create de mine, dar majoritatea pieselor-mărțișoarele în formă de trandafiri și alte flori, sunt creațiile copilelor mele foarte talentate. Și ascultătoare! Trebuie să le laud și să spun că sunt niște copii buni, foarte responsabili și punctuali și cărora le place mult ceea ce facem la acest cerc”, a declarat Ana Lupu.

Loading...

Citește și

ACUZAȚII după ce proiectul primarului privind parcările prin SMS i-a fost RESPINS

Marcel Romanescu acuză consilierii municipali PSD că i-au blocat proiectul privind implementarea sistemului de taxare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.