miercuri , 19 februarie 2020 - 19:02

VIDEO. Sinecuri diplomatice pentru clientela PSD: gorjeancă, consul general al României la Toronto!


Guvernul Dăncilă a operat mutări scandaloase în diplomaţie pe ultima sută de metri, chiar şi din postura de interimar, după ce a pierdut susţinerea parlamentară, potrivit adevărul.ro. Posturi de consuli generali şi consuli economici au fost transformate în sinecuri pentru clientela de partid, în dispreţul profesioniştilor din MAE.
Printre cei promovați în aceste zile se regăsește și gorjeanca Sabina Mădălina Șomăcescu, consul general la Salonic, care a fost mutată la Toronto, în Canada.
Târgujianca a fost în centrul unui scandal, la începutul acestui an, după ce Corpul de Control al MAE a găsit nereguli grave la Consulatul din Salonic, însă conducerea ministerului a pus batista pe ţambal.

În ultimele zile de putere, Guvernul PSD a împărțit funcţii de consuli diplomatici şi economici pentru secretare, pile, cunoştinţe şi relaţii, iar aceste decizii au stârnit indignare în rândul diplomaţilor din MAE, conform unor surse politice citate de adevărul.ro. Unele numiri au fost blocate, totuși, din calcule strict electorale, însă cei pentru care s-au tras sfori puternice în MAE au prins posturile dorite.
Sabina Mădălina Şomăcescu, o gorjeancă în vârstă de 37 de ani, fiica unei cunoscute avocate, a fost mutate din postul de consul general la Salonic, tocmai în Canada, la Toronto. Șomăcescu se întoarce practic la Toronto, acolo unde a finalizat studiile liceale, în 2001. Mutarea sa a fost efectuată exact la patru zile după ce Guvernul a căzut prin moţiune de cenzură.
Şomăcescu a absolvit Dreptul la Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu şi a devenit doctor în ştiinţe economice la Universitatea din Craiova. A fost consilier parlamentar, iar din 2011 a intrat în diplomaţie. „Deşi are mai multe posturi la activ în MAE, nu a dat vreodată examen de admitere în minister”, susţin sursele citate. În afară de Grecia, a mai trecut pe la consulatele României din Spania, Italia şi Danemarca.
Sabina Mădălina Şomăcescu a fost în centrul unui scandal la începutul acestui an, după ce „ Corpul de Control al MAE a găsit nereguli grave la Consulatul din Salonic. Unele fapte erau chiar de natură penală, însă conducerea Ministerului de Externe a pus batista pe ţambal. Sabina Şomăcescu a făcut atunci mai multe drumuri în România, şi-a pus în mişcare sistemul de pile şi nu numai că a fost salvată, dar iată că acum a obţinut chiar şi un post mai bun”, conform acelorași surse citate de adevărul.ro.
Ministrul de Externe din acea vreme, Teodor Meleșcanu, a fost informat despre gravitatea abaterilor de la Salonic, însă nu a mişcat un deget. Potrivit surselor citate, Şomăcescu a fost susţinută puternic de Darius Vâlcov, sfetnicul lui Liviu Dragnea, şi de prietenul familiei sale, Toni Greblă, secretarul general al Guvernului.


Loading...

Citește și

1,3 milioane debit la CEO. Insolvența UATAA încă un an de zile, aprobată în ședința de CL!

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru și-a prelungit insolvența cu încă …

Un comentariu

  1. Acest botox face da ras România în lume!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.