duminică , 20 octombrie 2019 - 13:06

VIDEO ȘOCANT! L-au lovit cu PISTOLUL în cap și au vrut să-i ia gâtul cu SECUREA

• Membrii clanului Sandokan, trimiși în judecată

Tribunalul Gorj a constatat, la finele săptămânii trecute, legalitatea administrării probelor, efectuării actelor de urmărire penală și sesizării instanței în cauza care-i privește pe Marinică Bonculescu, zis ”Sandokan”, a fiului său Marius Nisciuc, zis ”Mariusică” și a lui Răzvan Căldăraru, zis ”Greuceanu”, trimiși în judecată pentru comiterea mai multor infracțiuni de o violență extremă, comise în timpul unui scandal care a avut loc la jumătatea lunii octombrie a anului trecut, în cartierul Obreja. Surprinzător este că procurorii l-au trimis în judecată și pe Mihnea Bogdan, pentru favorizarea infractorului, deși el are calitate și de victimă. Imaginile, de-a dreptul șocante, arată cum viața acestuia a fost pusă în pericol și doar printr-un miracol a scăpat după ce unul dintre agresori l-a lovit cu pistolul în cap, iar alți doi au încercat să-i dea cu un ciocan și o secure în cap.

Victimă și inculpat (?!)

Marinică Bonculescu, zis ”Sandokan”, fiul său Marius Nisciuc, zis ”Mariusică” și Răzvan Căldăraru, zis ”Greuceanu”, au fost trimiși în judecată, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, tulburarea ordinii și liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept, violare de domiciliu și distrugere. Aceștia au ajuns în arestul IPJ Gorj, în urmă cu patru luni, după ce au fost implicați într-un scandal din cartierul Obreja.
Ancheta procurorilor a stabilit că cei trei au generat o încăierare violentă, la o petrecere unde şi-au făcut apariţia înarmaţi cu arme albe şi de foc. ”Astfel, inculpatul Nişciuc Marius, fiind înarmat cu un pistol, l-a lovit cu mânerul acestuia pe Bogdan Mihnea Ciprian în zona feţei, conflict care a avut loc pe str. Aurel Vlaicu, întrucât acesta din urmă părăsise în fugă curtea locuinţei lui B A. La scurt timp, inculpatul Căldăraru Răzvan zis „Greuceanu”, înarmat cu o secure a intenţionat să-l lovească de două ori în zona capului pe Bogdan Mihnea C, punându-i în pericol viaţa.
Faptul că rezultatul letal nu s-a produs s-a datorat parării prima oară a loviturii cu mâna stângă de către persoana vătămată Bogdan Mihnea C, iar a doua oară acesta din urmă a fugit din direcţia securii, ceea ce nu înlătură intenţia inculpatului de a-i suprima viaţa” se arată într-un document întocmit de organele de anchetă.
Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona în care a avut loc conflictul sunt mai mult decât elocvente și confirmă susținerile anchetatorilor: în mâna lui Nisciuc de observă pistolul cu care l-a lovit în cap pe Mihnea Bogdan, iar în secunda următoare Căldăraru îl lovește pe acesta cu o secure, însă lovitura este parată de partea vătămată. Episodul e descris cu lux de amănunte de către anchetatori, cu excepția unui detaliu – o a treia persoană care avea în mână un baros, dar care, într-adevăr, nu a mai avut timp să-l lovească și el pe Mihnea Bogdan, așa că, e posibil să nu fi fost interesant pentru organele de cercetare.
Polițiștii și procurorii au considerat mai important faptul de a-l transforma pe Mihnea Bogdan și în inculpat, pentru că, sub presiunea momentului, adică după ce tocmai scăpase din fața unui pistol de 6 mm și de loviturile unei securi, acesta nu a declarat, în faza inițială a cercetărilor, cine sunt agresorii. Procurorii au considerat că Mihnea Bogdan i-a favorizat pe cei care, culmea, îi puseseră viața în pericol, așa că l-au trimis în judecată, alături de agresorii săi, pentru favorizarea infractorului, astfel că acesta are dublă calitate în acest dosar, de parte vătămată și inculpat. Mai mult, deși lucrurile au fost lămurite ulterior, anchetatorii au ținut cu tot dinadinsul ca asupra acestuia să fie menținută măsura preventivă a controlului judiciar, așa că, Bogdan Mihnea, inculpatul, nu victima, semnează prezența, zilnic, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

„Intenţia acestora a fost de a curma viaţa victimelor”

După episodul violent care l-a avut în prim plan pe Mihnea Bogdan, Marius Nisciuc și Răzvan Căldăraru s-au întors la petrecere, cu intenţia de a continua conflictul cu celelalte persoane care se aflau în acea locaţie.
”În această situaţie, persoana vătămată Ştefănescu Ionel a intervenit pentru a aplana conflictul împrejurare în care, inculpatul Bonculescu Marinică a intenţionat să-l lovească cu o secure în zona capului, urmărind să-i suprime viaţa, însă acest rezultat nu s-a produs deoarece persoana vătămată a avut prezenţa de spirit să pareze lovitura cu un scaun care l-a găsit în apropiere.
În acele împrejurări, inculpatul Nişciuc Marius, având asupra sa o armă letală (pistol) a tras în direcţia lui Ştefănescu Ionel, rezultatul fiind producerea unei plăgi prin împuşcare la nivelul coapsei membrului inferior drept.
Imediat după consumarea infracţiunii, persoana vătămată, Ştefănescu Ionel, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale, fiind internat cu diagnosticul „plagă împuşcată coapsă dreaptă, 1/3 medie, coapsă internă cu corp străin reţinut ”
În urma intervenţiei chirurgicale, din coapsa dreaptă, partea exterioară spate a fost recuperat proiectilul, glonţ de calibru aproximativ 5-6 mm.
Fiind examinat din punct de vedere medico-legal, conform RML nr. 1437/19.10.2016, s-au formulat concluzii în sensul că „leziunea traumatică la nivelul coapsei s-a putut produce prin împuşcare, care poate data din data de 18.10.2016, şi necesită de la producere 8-9 zile de îngrijiri medicale”. Totodată conform aceluiaşi raport medico-legal, s-a stabilit că leziunile constatate nu au pus în primejdie viaţa victimei întrucât nu a interesat vasele mari ale membrului inferior.
Cu toate acestea, din probele administrate ulterior în cauză a rezultat că în momentul în care a executat focul de armă inculpatul a vizat corpul persoanei vătămate şi nu membrele inferioare, leziunea mai uşoară produsă fiind rezultatul unei întâmplări.
Intenţia inculpatului a fost de a suprima viaţa victimei, întrucât acesta a armat şi a apăsat de mai multe ori pe trăgaciul pistolului, însă doar unul dintre cartuşe a intersectat corpul persoanei vătămate.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că inculpații Bonculescu Marinică, Nișciuc Marius şi Căldăraru Răzvan nu sunt autorizați pentru a deţine, purta, folosi arme şi muniţii letale sau neletale şi nu au depus documente în vederea autorizării.
Inculpații, deşi au fost citaţi în repetate rânduri în vederea audierii, s-au sustras cercetărilor, părăsind municipiul şi ascunzându-se pe la diferite rude sau cunoştinţe, până în seara de 22.10.2016, când inculpații Bonculescu Marinică şi Nişciuc Marius s-au prezentat din proprie iniţiativă la sediul Poliţiei Municipiului Tg-Jiu, iar după audiere s-a dispus cu privire la fiecare dintre aceştia măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore.
De asemenea, tot pe fondul răzbunării, la data de 20.10.2016, în jurul orei 17.00, numitul Căldăraru Răzvan zis „Greuceanu”, având asupra sa un topor, a pătruns fără drept în curtea locuinţei persoanei vătămate B E, concubina martorului B A, la aceeaşi locaţie din mun. Tg.-Jiu unde avusese loc scandalul iniţial, unde a spart mai multe geamuri ale imobilului persoanei vătămate, după care a părăsit curtea imobilului şi în continuare se sustrage cercetărilor.
S-a apreciat de procuror că actele de agresiune săvârşite de către cei trei inculpați întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă la omor, întrucât intenţia acestora a fost de a curma viaţa victimelor”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, remis la data comiterii faptelor.

loading...
Loading...

Citește și

Tragedie fără margini! O tânără din Țicleni a murit la câteva ore după ce a născut prin cezariană! Mesajul emoționant al soțului ei

O tânără de 21 de ani, din Țicleni, a murit, miercuri seara, la o unitate …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: