VIDEO: Vicele de Bîlteni, zilnic în cârciumă la Șoru, în Peșteana! Primarul închide ochii și sancționează doar pe cine nu agreează


Daniela Maria Coandă, funcționar public la Serviciul Urbanism al Primăriei Bâlteni, revenită în instituția publică pe 25 septembrie după ce a suspendat dispoziția ilegală a primarului comunei, care îi dăduse calificativul nesatisfăcător, a avut parte de o nouă glumă proastă făcută de șeful său și de o colegă de serviciu. Mai exact, salariata a rămas fără chenzina pe luna septembrie, deși casiera a ridicat banii de la Trezorerie și pentru funcționara incomodă. Edilul a avut grijă să-i taie angajatei și șase ore lucrate, deși salariata era în preaviz și trebuia să lucreze la jumătate de program. În timp ce cu angajata în cauză este extrem de rigid și aplică aberant sancțiuni, edilul Vlăduleanu închide ochii la absențele nemotivate ale restului angajaților din primărie. Cel mai protejat este vicele Dumitru Scutaru, care semnează condica zilnic, în timpul programului, la o cârciumă din Peșteana, loc în care a fost văzut și filmat vineri, în timpul programului de la primărie, de localnici.

Primarul de Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, i-a dat angajatei, într-un final, salariul pe septembrie dar diminuat cu 200 de lei, deși de la Trezorerie acesta ridicase salariul întreg, cuvenit pe septembrie, pentru subalterna sa. Deși a fost somat de funcționară să-i dea salariul ridicat din Trezorerie, primarul a refuzat, în timp ce casiera a dat vina pe edil, motivând că ea nu are ștatul de plată al angajatei respective.
Acest incident este unul din multele creat de edilul local și o parte a echipei, salariatei Condă, pe motiv că aceasta nu a cedat în fața ilegalităților pe care le-ar promova edilul și echipa sa.
„În timp ce mie îmi tăia salariul abuziv, deși pe mine m-a învoit o oră de la serviciu, restul salariaților instituției sunt protejați și pleacă în fiecare vineri, toț, la ora 14.00 din instituție, ei fiind pontați fictiv opt ore în loc de șase. Când am întrebat vineri ce se întâmplă, birourile fiind închise în toată primăria, dar edilul Vlăduleanu mi-a spus să ies afară din biroul său, deoarece el face ce vrea și învoiește pe cine vrea. Dovadă că vineri la ora 15.00 viceprimarul nu era la serviciu sunt fotografii și imagini care atestă că respectivul era la cârciuma din Peșteana, bând și dând de băut la cetățeni, lucru pe care îl face în fiecare zi. Asta în timp ce acesta încasează lunar, de la primărie, un salariu brut de 8360 de lei, pe lângă pensie”, a declarant Daniela Coandă.
De altfel, prezența vicelui la cârciuma lui Petrică Costache zis Șoru, din Peșteana, este monitorizată de camerele video ale unității comerciale, care au surprins orele și zilele în care vicele PNL semnează condica la bar.
Deși situația din primărie este cunoscută de organele competente, nimeni nu ia nicio măsură, vicele încasând în fiecare lună salariul întreg.


Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.