duminică , 23 februarie 2020 - 16:40

Viitoare polițistă, campioană la atletism!

denisa-st-motru-4

denisa-st-motru-2Tânăra Denisa Știrbulescu are 21 de ani și este studentă la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București. Ambițioasa gorjeancă este pasionată de sport și a câștigat nenumărate premii și medalii la competiții de atletism.

În vara anului 2014, 23 de tineri din Gorj au fost declarați admiși la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București. La Facultatea de Ordine și Siguranță Publică, Denisa Știrbulescu din Motru a fost primul gorjean admis. Fata a obținut media 8,80. Ca să obțină această medie, adolescenta spune că a învățat foarte mult. Și-a dorit de mică să fie polițistă. „Fiind studentă la Academia de Poliție, anul 2, pot spune că orizontul meu s-a mărit, având posibilitatea să mă implic în diferite activități. Sper ca pe viitor, la terminarea studiilor, respectiv anul care va urma, să lucrez în București și să pot face față volumului de muncă și noilor provocări pe care le aștept. Sunt convinsă că nu o să renunț la sport chiar și după terminarea studiilor, voi încerca să găsesc un echilibru între a fi polițistă și a face sport”, a spus studenta Denisa Știrbulescu.

Campioană la atletism din pasiune

DEnisa-st-motru-3

Pasionată de ani de zile de sport, Denisa Știrbulescu se menține într-o formă fizică de invidiat. La 14 ani a practicat lupte libere și își amintește cu mare drag acum aceea perioadă. „Am practicat luptele libere până la 16 ani. Imediat după m-am apucat de alergare! Alergarea s-a datorat faptului că îmi era necesară pregătirii fizice pentru intrarea la liceul militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Pana la urma am ajuns elevă la Motru. Acolo am intrat în echipa de atletism a școlii. Pe parcurs au început să apară și rezultatele și să reușim să ne calificăm și în etapa națională. Astfel, vreau pe aceasta cale, să mulțumesc doamnei profesoare Jiroveanu, precum și echipei noastre minunate Motru Runners, care au reușit să mă „inițieze” la competițiile din afara liceului”, a spus Denisa Știrbulescu. Fata a participat la numeroase competiții: o mare parte din ele s-au ținut în București. „Am participat la Crosul Pădurii, 10 km-și am luat locul 1; Crosul Olimpic-locul 2; Semimaraton Gerar- locul 3 pe echipe; Maratonul Nisipului, Mamaia, 10 km- Locul 2, iar cel mai recent este cel de duminica trecută, respectiv Semimaratonul Iași, 10 km- locul 2. Pe lângă acestea, am mai participat și la competițiile din cadrul MAI, la care am obținut premii importante”, a declarat viitoarea polițistă.

denisa-st-motru-5

Sportul o ajută să se mențină în formă psihică bună

denisa-st-motru

Sportul înseamnă tot ceea ce a devenit Denisa Știrbulescu, după cum ea însăși spune. Prin sport s-a dezvoltat atât fizic, dar și psihic, devenind mai puternică. „Prin sport am cunoscut mulți oameni minunați, am învățat să respect și să apreciez mai mult ce am în jur și că după muncă vine și răsplata. Pe lângă atletism, am mai practicat handbal, baschet, judo, lupte. În momentul de față pot spune că mă axez doar pe alergare și din când în când mai și înot. Pe viitor doresc să particip la o competiție de triatlon. Încerc să fac câte 4, 5 antrenamente pe săptămână, două dintre ele fiind pe pista de atletism împreună cu „Trupa lui Fane” la clubul la care sunt legitimată. Pe această cale vreau să mulțumesc d-lui Ștefan Oprina pentru efort și dăruire”, a declarat Denisa Știrbulescu.

Loading...

Citește și

Bordușanu îl atacă pe primarul Romanescu dar îi răspunde Paraschiv!

Secretarul general al PSD Gorj, Anca Bordușanu, l-a criticat, ieri pe primarul Marcel Romanescu pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.