Viitorul CE Oltenia, PUS în PERICOL! Vicepremierul Borc are ÎNCREDERE în directorul Ionel Ilie

borc

Directorul Diviziei Energie din cadrul CE Oltenia, care are atribuţii şi de director genral, Ionel Ilie, l-a întâmpinat pe vicepremierul Costin Borc, ministru al Economiei, la Consiliul Judeţean Gorj unde acesta a venit pentru discuţii cu reprezentanţii judeţului şi cu cei ai CE Oltenia.
Directorul Ionel Ilie a declarat presei că discuţiile cu oficialul Guvernului Cioloş au vizat problema fundamentală a sectorului minier din Gorj, şi anume, exproprierile.

E nevoie de o hotărâre de guvern

Din cauza unei stări instabile de la nivelul conducerii CE Oltenia, angajările cerute de proprietarii de terenuri care garantează front de lucru în teritoriu pentru carierele Complexului, nu au fost materializate. Prin urmare, multe unităţi miniere riscă să-şi închidă activitatea: „Am prezentat domnului vice-prim-ministru problemele CEO cu exproprierile. Este nevoie de promovarea unei hotărâri de guvern pentru Jilț Sud, Roşia, aşa cum s-a întâmplat pentru cariera Jilţ Nord”, a declarat Ionel Ilie.

CEO îşi va plăti datoriile

Ionel Ilie, după discuţiile purtate cu ministrul Borc: „Situația financiară a Complexului este relativ bună. Până la sfârşitul lunii august nu voi mai avea nici un furnizor de servicii care să nu fie plătit conform scadenței. Și datoriile la stat, inclusiv cele eșalonate – o să încep să plătesc în fiecare lună, câte 10 milioane de lei, în fiecare lună, astfel încât la sfârşitul anului să fiu și cu datoria la ANAF pentru martie și aprilie, plătită la zi”

Soluţii pe termen scurt

La rândul său, vicepremierul Borc, ministru al Economiei, a declarat : „Îmi pun speranțe în activitatea dumnealui (directorului Ionel Ilie, n.red) şi sper să se rezolve problemele de termen scurt ale companiei. Așa cum am promis liderilor de sindicat am venit în mod special să discut probl emele pe partea minieră, pentru asigurarea terenurilor pentru exproprierilor. Mă refer la Jilț Sud și Roșia, si cred că există soluţii pe termen scurt pentru continuarea activităţii miniere. De altfel, pentru noi, CEO este o societate foarte importantă. Si oricine vorbește tot felul de bârfe, că se închide, că se intră în insolvență… nu se pune această problemă. Am avut plăcerea să-l aud pe directorul general, pe domnul Ilie, să ne spună că situaţia financiară este bună, că se fac plăți, că încasările sunt mai mari decât plățile și că lucrurile intră în normal”.loading...
Loading...

Citește și

E dă film! Administratorii Minprest și-au ales președintele: juristul Sebi, de la insolventa UEF!

Sebastian Gheorghe Brânzan a fost ales, de colegii săi liberali, președinte al Consiliului de Administrație …

Un comentariu

  1. Ai venit sa faci kk in pădurile negomirene la aer curat, dar ai uitat să-ți iei hârtia inginerică numita ordonanță.Șterge-te cu urzici si pleacă si din guvern ! Hai drum bun cale bătută …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.