Viitura a rupt porțile mari de lemn de la intrarea pe domeniul mănăstiresc de la Tismana! Măicuțele disperate, apa a pătruns în spațiile de cazare!


Ploaia care a devastat, joi, orașul Tismana a creat o viitură puternică și pe domeniul mănăstiresc din localitate. Un șuvoi puternic de apă a măturat totul în cale, rupând porțile mari de lemn de la intrarea în incinta lăcașului de cult. Spațiile de cazare din valea mănăstirii au fost afectate, apa murdară plină cu cioate mari de lemn intrând în spațiile moderne de cazare, realizate pe model american. Este nevoie de timp îndelungat ca lucrurile să revină la Mănăstirea Tismana așa cum au fost.

Câțiva turiști ajunși în zona Tismana, și mai ales a mănăstirii, au filma, ieri, proporțiile dezastrului de la lăcașul de cult. Zona a fost inundată, în spatele viiturii rămânând un strat gros de mâl, bucăți de copaci și chiar bolovani. Porțile de lemn tradiționale de la intrarea pe domeniul mănăstiresc au fost rupte de șuvoaie, iar în vale, proprietățile aferente turismului monahal încă erau izolate de apă. În imagini apare și o călugăriță care privește cu stupoare dezastrul lăsat în urmă de viitură.
Autoritățile locale au sărit în ajutorul femeilor aflate în mănăstire, multe petrecându-și în rugăciune, în biserică, momentele groaznice ale potopului. Acestea au cerut ajutor și li s-a promis sprijin în cel mai scurt timp, multe proprietăți din localitate necesitând ajutor urgent.


loading...
Loading...

Citește și

Din ciclul „Din beție te trezești…”! Comunicat, de la țeava cazanului, al sindicalistului „INDEOENDENT” Nicu!

„Lupta” pentru CEO se duce pe toate fronturile, din hăul cu lignit și până la …

2 comentarii

  1. S-a razbunat natura. Padurea au taiat-o acum sa suporte consecintele!

  2. DACA AU TAIAT PADURILE DE PE MUNTE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: