Vine iarna bine-mi pare e cărbune în dotare!


Stocurile de cărbune la nivelul CE Oltenia depășesc 800.000 de tone, a anunțat ieri compania din Gorj pe site-ul propriu. De altfel, CE Oltenia trebuie să aibă asigurat, la 1 noiembrie, un astfel de stoc de lighnit, conform prevederilor Hotărârii de Guvern privind aprobarea unor măsuri pentru realizarea stocurilor de siguranţă ale Sistemului Energetic Naţional pentru perioada de iarnă.

Faptic, măsurătorile efectuate indică, potrivit documentului, la data de 22 octombrie 20, 645.000 tone de cărbune în depozitele termocentralelor şi 250.000 de tone în depozitele Direcţiei Miniere (în total, 895.000 de tone de lignit). Carierele asigură, în continuare, completarea stocurilor şi aprovizionarea ritmică a centralelor la nivelul consumului.
„În iarna 2018-2019, CE Oltenia va funcţiona cu toate grupurile disponibile, în funcţie de consumul din Sistemul Energetic Naţional şi solicitările Dispecerului Energetic Naţional. În fiecare perioadă de iarnă, CE Oltenia a acoperit o cotă de maxim 30% din producţia de energie din SEN, cărbunele dovedind permanent că este cea mai sigură sursă de producere a energiei electrice, indiferent de condiţiile atmosferice”, se mai arată în comunicatul de presă. Totodată, conducerea CEO precizează că cifrele prezentate reprezintă aportul angajaţilor companiei care au reuşit să depăşească ţintele stabilite, dar şi implicarea Ministerului Energiei în deblocarea unor acte normative necesare producerii energiei pe bază de cărbune – parte componentă a siguranţei Sistemului Energetic Naţional.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. Astia sunt inconstienti, sau atata pot si vor sa arate ca e bine si asa trebuie. In curand dupa astia centralele or sa produca fara carbune dupa cum e trendul. daca dadeau astia o hotarare de guvern ca stocul trebuie sa fie de 400 mii tone era clar ca s-au facut datoria, nu? Doamne fereste de o iarna cu 3 saptamani la 20 C ca mai porniti grupuri in luna mai cand s-o dezgheta cota minus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.