Visezi la un șemineu? Îl poți avea acum, indiferent dacă stai la casă ori la bloc!

Tuturor ne plac șemineele și oricine vrea ca să își construiască o locuință permanentă sau o casă de vacanță sigur s-a gândit măcar o clipă că nu ar strica să-și instaleze și un șemineu clasic sau modern într-una dintre încăperi, de preferință în living.

Dar construcția unui șemineu nu este deloc simplă, mai ales dacă se optează pentru unul tradițional, nu unul electric sau funcționând cu bioetanol. E nevoie de a înțelege că în afară de șemineul propriu-zis trebuie ca și sistemul de evacuare să fie unul performant. Altfel, dacă el nu este realizat în mod profesionist, pot să se declanșeze incendii devastatoare.

Coșul de fum pentru șeminee

Pentru a funcționa corect un șemineu trebuie să dispună și de un coș de fum corespunzător.

Misiunea coșului de fum este aceea de a evacua cât mai bine produsele de combustie rezultate în timpul utilizării sursei de încălzit respective.

Coșurile de fum se pot realiza din materiale diverse, cu proprietăți specifice.

Conform specialiștilor, dacă temperatura gazelor din coșul de fum nu depășește 400 de grade Celsius se poate utiliza inoxul. Acest metal este rezistent la coroziune, dar și la alte tipuri de degradări, comparativ cu acelea din cărămidă, având o durată de viață de până la 20 de ani.

Modelele de coș de fum inox se potrivesc la aproape tipurile de șeminee, nefiind nevoie de instalații suplimentare pentru montarea acestora, mai mult decât atât, în unele cazuri ele pot fi chiar introduse în coșurile de cărămidă vechi. Evident, specialiștii sunt aceia care au ultimul cuvânt.

Pentru aceia cărora li se pare prea complicat un astfel sistem de încălzire și decorare a unei încăperi, se poate alege o soluție de compromis: un șemineu fals, funcționând cu bioetanol.

Șemineul fals

Șemineele pe bază de bioetanol sunt din ce în ce mai solicitate de către români deoarece se pot instala în orice locuință, nu neapărat doar în vilele foarte luxoase sau în casele de vacanță. Un șemineu fals poate fi și un șemineu de apartament de bloc. Acest lucru este posibil deoarece nu ocupă o suprafață mare și nu are nevoie de un coș de fum special. O cameră cu o bună aerisire e suficientă pentru eliminarea produselor de ardere (foarte puține, de altfel).

Avantajele unui șemineu fals

– se instalează foarte ușor;
– nu se degajă o cantitate mare de gaze periculoase ce trebuie evacuate;

– este relativ ieftin, deoarece nu necesită coș de fum;

– funcționează fără a fi nevoie să fie conectat la instalația de gaz sau la cea electrică;
– este ușor de transportat;
– face parte din categoria de șeminee ecologice, inofensive pentru mediul înconjurător, inodore, sigure sigure în funcționare dacă este supravegheat;
– utilizează combustibil lichid, ce nu necesită spații mari de depozitare, precum e cazul unui șemineu ce funcționează cu lemn sau peleți.

Așadar, șemineele false ce funcționează pe bază de bioetanol sunt tot mai răspândite în ultima perioadă, deoarece reprezintă soluții ideale pentru proprietarii care își doresc un șemineu care să necesite o întreținere minimală, dar care sunt estetice, în măsură ca să personalizeze în mod deosebit nu doar o vilă sau o casă tradițională, ci și un apartament de bloc dintr-o mare metropolă.

Cu toate acestea, trebuie spus din start să un șemineu fals are preponderent un rol decorativ, nu poate să fie o soluție viabilă pentru aceia care își doresc prioritar o sursă de încălzire a încăperii unde este instalat.

Bioetanolul este un biocombustibil, deoarece este rezultat din materii prime de origine vegetală, animală sau alte tipuri de deșeuri. Foarte cunoscut este tipul de bioetanol rezultat din sfeclă de zahăr și cereale comune, precum ar fi porumbul sau grâul.

Etanolul produce flăcări reale, dar scutește proprietarul șemineului de neplăcerile date de cenușă sau alte gaze și fum. Pur și simplu se umple rezervorul cu combusibil arde cu flacără. Dezavantajul este că se încălzește mai puțin decât un alt tip de șemineu (pe lemne, peleți, gaz), dar este mai puternic decât un șemineu electric.

Alegeți un șemineu clasic sau modern, un termoșemineu sau chiar o sobă pe lemne din gama PEFOC și beneficiați de produse certificate conform standardelor stricte de calitate europene, transport gratuit și o garanție de până la 10 ani. Prețurile pentru toate buzunarele, experiența de peste 18 ani în domeniu, iată elemente pentru care merită ca să intrați pe site-ul pefoc.ro și să comandați de acolo produsele dorite.

Loading...

Citește și

Ce calitati feminine definesc succesul intr-un studio de videochat din Bucuresti

La fel ca fericirea, succesul este un termen relativ pentru fiecare dintre noi. Tocmai de …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: