sâmbătă , 22 septembrie 2018 - 9:00

Vizită inopinată la EMC și la ELCFU Motru! Locomotivă a CFR Marfă, avariată pe ruta Husnicioara-Craiova


Președintele Directoratului CE Oltenia, Sorin Boza, a făcut o vizită neanunțată, luni, la orele amiezii, la sediul EMC Motru, urmată de o alta la sediul ELCFU. Prezența lui Boza la cele două unități a avut la bază lipsa de cărbune în depozitele unităților miniere, faptul că se începe livrarea cotei către salariați, din 15 iulie, dar și faptul că sunt probleme cu transportul lignitului, o locomotivă a CFR Marfă luând foc săptămâna trecută pe traseul Husnicioara-Craiova, spun angajați ai ELCFU.

Deși președintele Directoratului CEO a fost așteptat luni de angajații celor două cariere din Motru la discuții, Boza a preferat să vorbească cu șefii EMC Motru și ai ELCFU, pe problema cărbunelui. Mai exact, Boza a fost la EMC Motru pentru a vedea dacă sunt probleme cu depozitele la cele două cariere, cărbunele fiind pe cale de dispariție, livrările fiind deficitare către termocentrale, dar și pentru a vedea dacă există lignit pentru a satisface cererile angajaților, care vor solicita cărbune din 15 iulie, mai exact cota de 10 tone/salariat conform CCM.
La ELCFU s-au purtat discuții pe tema transportului deficitar al cărbunelui spre termocentrale, a problemei apărute cu locomotivele CFR Marfă și cu faptul că existat un incident grav, săptămâna trecută, care a pus în pericol transportul lignitului pe ruta Husnicioara-Craiova.
De la unitățile miniere din Motru se extrage tot mai puțin cărbune și tot mai greu, urmare a stării nefavorabile a vremii și a utilajelor care sunt îmbătrânite și extrem de forjate în ultimul timp.

loading...
Loading...

Citește și

LIDER din CEO – SUPĂRAT pe PREMIERUL Dăncilă

Vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, şi-a exprimat din nou nemulţumirea, pe pagina de socializare, …

Un comentariu

  1. CEO are noroc cu mixul energetic, adica cu termocentrala de la Chiscani care va fi alimentata cu gaz ieftin din Marea Neagra. Conducta de gaz trece si pe linga alte termocentrale si ar fi pacat ca termocentralele din Craiova sa nu fie trecute pe gaz. La Rovinari grupul 5 va fi trecut pe biomasa, CEO va achizitiona o ferma de elefanti care vor manca iarba elefantului si vor produce biomasa necesara grupului 5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.