Vocea de aur a Gorjului, Daniela Popescu: „Mă simt mândră să fiu gorjeancă!”

daniela-popescu2

Ridică publicul în picioare ori de câte ori urcă pe scenă. Este admirată și apreciată pentru vocea cu care a fost înzestrată și pe care, cu ajutorul specialiștilor care i-au fost a aproape, a știut să o pună în valoare. A câștigat numeroase premii și a reușit performanțe la care alții pot doar să viseze. În urmă cu doi ani și-a îndeplinit una dintre cele mai mari dorințe, a fost admisă la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”, fiind prima din promoția sa. Daniela Popescu este unul dintre cei mai talentați gorjeni și, deși are o vârstă destul de fragedă, este supranumită următoarea Angela Gheorghiu a României. Adolescenta este de asemenea, cea care de curând a fost aleasă să interpreteze imnul județului Gorj, lucru despre care spune că „este o mândrie”.

daniela-popescuReporter: Cum a evoluat cariera ta de când ai plecat la Bucureşti?
Daniela Popescu: Cariera mea a evoluat foarte bine. Am obținut numeroase premii I la concursuri naționale și internaționale. Pot să spun că am avut de învățat foarte multe lucruri noi și încă mai am.

Rep.: Faptul că ai fost prima care a intrat la liceul la care eşti elevă acum, te-a ajutat în vreun fel?
D.P.: M-a ajutat din punct de vedere psihic, m-a încurajat oferindu-mi încredere în propriile mele forțe.

Rep.: Ce înseamnă pentru tine faptul că ai fost aleasă să fi cea care interpretează imnul Gorjului?
D.P.: Este cea mai mare mândrie pentru mine deoarece imnul reprezintă un simbol al judeţului nostru prin care vrem să arătăm lumii întregi valorile şi frumuseţea acestuia. Este un imn foarte inspirat şi melodios compus de domnul director al SPA Viorel Garbaciu. Este de asemenea o plăcere să cânt împreună cu Litua Bând. Am muncit foarte mult împreună şi ne-am bucurat de rezultatele primite.

Rep.: Cum ţi se pare această idee, aceea de a face un imn al judeţului?
D.P.: Este o idee genială venită de la un om genial, domnul director al Școlii Populare de Artă, Viorel Gârbaciu căruia vreau să îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine.

Rep.: Care e lucrul cel mai important care te leagă de judeţul Gorj?
D.P.: Cel mai important lucru care mă leagă de județul Gorj este faptul că aici îmi am rădăcinile, aici m-am născut și am crescut și tot aici am urcat treptat pașii către cariera mea de soprană, mă simt mândră să fiu gorjeancă deoarece gorjenii s-au dovedit a fii de-a lungul timpului oameni de mare caracter şi valoare.

Rep.: Ce planuri ai în viitorul apropiat?
D.P.: Să îmi continui studiile cu succes și să pot transmite lumii întregi bucuria pe care o simt în momentul în care cânt.

Rep.: Te-ai gândit că după finalizarea cursurilor să îţi faci un nume şi o carieră în afara ţării? Crezi că ai avea mai multe şanse să ajungi acolo unde îţi doreşti?
D.P.: Șansele sunt date de către Dumnezeu iar din fericire pot să spun că ele nu au încetat nicio clipă să apară . Îmi doresc să fac o carieră din muzică deoarece muzica pentru mine reprezintă absolut tot. Nu pot sta o oră fără să fredonez ceva. Îmi doresc foarte mult să devin un nume în muzică clasică.

Rep.: Când te simţi mai bine, atunci când urci pe scenă în faţa publicului de acasă, din Gorj, sau în faţa unui public mai numeros, dar „străin”?
D.P.: Mă simt bine oriunde aș cânta în această lume deoarece o fac din pasiune şi cu dăruire.

Rep.: Ce îţi doreşti în acest moment de la tine, de la viaţa ta?
D.P.: Îmi doresc să am sănătate şi multă putere de studiu şi desigur fericire, de asemenea îmi doresc ca părinţii mei să se mute alături de mine în Bucureşti.

A consemnat Mihaela Bădică

loading...
Loading...

Citește și

Stadiul implementării proiectului de construire a unui grup energetic nou de 600 MW la Sucursala Electrocentrale Rovinari din cadrul CEO

Andrei Maioreanu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei ne prezintă în interviul de mai jos …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: