miercuri , 26 februarie 2020 - 19:24

Vot negativ pentru CEO Trading – Ilie Şerbănescu: România culege ce a semănat!

ilie_serbanescu

Aşa cum au transmis şefii Complexului Energetic Oltenia în urmă cu o săptămână, astăzi ar trebui să se întrunească la Târgu Jiu Adunarea Generală a Acţionarilor companiei, (AGA). Pe ordinea de zi este şi punctul care vizează aprobarea actului constitutiv al firmei de vânzare a CEO, prin care societatea va putea exporta energia produsă.

Numai că Fondul Proprietatea a comunicat deja că votul va fi unul negativ, prin urmare, firma CEO Trading nu va putea fi înfiinţată fiindcă acţionarul minoritar se opune, chiar cu vehemenţă. Nici până acum, Fondul Proprietatea nu şi-a motivat acţiunile cu privire la CEO, unul dintre cei mai importanţi şi veritabili analişti economici, Ilie Şerbănescu, spunând că, în acest fel, România culege ce a semănat.

Deja în instanţă

Fondul Proprietatea a acţionat imediat după anunţul administraţiei CEO de a înfiinţa o firmă proprie de vânzare a energiei. Reacţia a fost una în instanţă, dar motivaţia  acţionarului minoritar nu a fost făcută publică. Singura explicaţie ar fi că Fondul Proprietatea nu doreşte binele acestei companii de stat, mai bine spus, nu are niciun interes ca lucrurile să meargă bine într-o societate care aparţine statului român. Astfel că „mersul” CEO depinde  fundamental de Fondul Proprietatea care deţine în jur de 21,5% din acţiunile companiei. Pentru înfiinţarea CEO Trading, societatea energetică din Târgu Jiu are nevoie de 90% din voturi.

„CEO se desfiinţează dacă asta cer interesele Fondului Proprietatea”

Analistul economic Ilie Şerbănescu a declarat pentru Gorj Domino că Fondul Proprietatea „este o companie străină care îşi urmăreşte interesele…” şi mai mult, „… umăreşte desfiinţarea Complexului Energetic Oltenia dacă interesul FP o cere”. Ilie Şerbănescu a mai precizat: „În momentul în care o ţară îşi externalizează toate pârghiile de a se dezvolta, primeşte ce a semănat! Este o perpetuare voită a subdezvoltării. Fondul Proprietatea este o companie străină care îşi urmăreşte propriul interes, iar dacă acesta vizează desfiinţarea companiei din Gorj, asta e. Nu trebuie să vă mire. Fondul Proprietatea a luat acţiuni practic gratis de la foştii proprietari… Din câte îmi amintesc şi asta chiar vreau să reţineţi, este creaţia lui Tăriceanu  şi a lui Vosganian”, a conchis analistul.

Loading...

Citește și

Panică doar pentru unii la Peșteana de coronavirus! Vecinul primarului și vărul vicelui de Bîlteni ară nepăsători în albia majoră a Jiului

Legea interzice efectuarea de lucrări în albia majoră a Jiului dar, cu toate acestea la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.